Vi valde att nischa oss på afro/lockigt hår för att det inte fanns så många salonger som tog emot kunder med den hårstrukturen. Vi hade ju själva vuxit upp utan salonger som vi kunde gå till. Frisörerna var duktiga på att fläta men kunde inget om hårvård. De kunde rakpermanenta men inte klippa till moderna frisyrer och de kunde hårförlängningar men inget om färgningar. Man fick ta det som erbjöds och vara tacksam helt enkelt. Allt detta pågick för oss med afrohår medan våra vänner som hade rakt hår kunde gå in i princip vilken salong som helst och bli proffsigt omhändertagna.

När vi förklarar för folk att vi är frisörer som jobbar mycket med afrohår så får vi än idag höra att vi nog är grymma på att fläta och göra hårförlängningar. Men är det verkligen bara det man förknippar afrohår med?

Våra kunder är precis som vilka kunder som helst. Dom vill komma till en salong och lära sig om sitt hår, höra vilka frisyrer de passar i, få fina färgningar och köpa grymma produkter. Vi flätar knappt och hårförlängningar är bara en liten procent utav våra mest populära tjänster.

Så vi är frisörer som kan färga och klippa lockigt/afrohår och sitter på en erfarenhet som vi gärna vill dela med oss utav. Målet för oss är att kunder med just dessa behov kan bli omhändertagna hos fler frisörer därför har vi även valt att starta Urban Hair Academy. Kursen kommer att passa alla frisörer som känner sig sugna och hungriga på att bredda sin kundkrets och bli bekvämare med att jobba med lockigt/afrohår.