Visste du att 78 procent av kunderna tycker att det är mycket viktigt att den frisör de går till har en miljöpolicy? Nu har Frisörföretagarna tagit fram en guide för att göra det enklare med återvinning i frisörbranschen – dessutom finns möjlighet till personlig hjälp!

På frisörsalonger finns restprodukter som kan vara en risk för såväl frisör som miljö. Till exempel aluminiumtuber, sprayflaskor och folie.

Utsläppen av koldioxid är betydligt lägre när vi gör nya produkter av återvunnet material än när vi använder nytt jungfruligt material. Genom att återvinna aluminium minskar energianvändningen med 95 procent i jämförelse med att tillverka från jungfruligt material.

Enligt en SIFO-undersökning som Frisörföretagarna har initierat, anser 78 % av de tillfrågade att det är mycket viktigt att frisörsalongen de väljer att besöka jobbar aktivt med hållbarhet och har en uppdaterad miljöpolicy.

För att hjälpa dig göra rätt har Stena Recycling, Björn Axén och Frisörföretagarna tagit fram en enkel och tydlig guide som underlättar hållbarhetsarbetet hos Sveriges frisörer. Dessutom kan alla frisörer som är medlemmar i Frisörföretagarna få hjälp och stöd av Stena Recycling.

Björn Axén har utvärderat och infört återvinningen på alla företagets salonger. Björn Axéns ägare Johan Hellström, som även är ordförande i Frisörföretagarna, har varit drivande i arbetet med att testa konceptet.

– Jag är så stolt över våra medarbetare som verkligen engagerat sig och tillsammans arbetat för en korrekt återvinning. Hållbarhetsarbetet är prioriterat på Björn Axén, alla våra medarbetare är entusiastiska och vill vara med och bidra till en hållbar utveckling. Genom Frisörföretagarna kan jag nu vara med och hjälpa hela Sveriges frisörer att arbeta hållbart, berättar Johan Hellström.

Återvinn rätt – här finns hjälpen!

Guide som hjälper dig
Stena Recycling, Björn Axén och Frisörföretagarna lanserar nu en enkel och tydlig guide som underlättar hållbarhetsarbetet hos Sveriges frisörer. Här hittar du guiden.

Personlig stöd och hjälp
Nu kan även alla frisörer som är medlemmar i Frisörföretagarna få hjälp och stöd av Stena Recycling för att arbeta hållbart och återvinna avfall korrekt. Salongen får hjälp med rätt emballage, tömningar och expertkunskap kring återvinning. Läs mer om detta hos Stena Recycling.