Är det någon som har sett filmen Nappily ever after? Filmen handlar om en tjej som är en fånge i sitt eget hår.
Det sker olika händelser i filmen då hon styr sitt liv efter sin frisyr. En händelse när det börjar regna, en i poolen och när hon vaknar tidigare på morgonen innan hennes pojkvän för att fixa till håret. I filmen har hon en mor som har präglat sin barndom på henne.

Det är hur många som helst som väljer att inte träna mer än 2-3 ggr i veckan pga håret fast dom vill träna fler dagar i veckan.
En veckans solsemester utomlands och inte doppar huvudet i vatten. Eller doppar huvudet vid 2-3 valda tillfällen under en bekostad semester för att håret är plattat.

Liknande händelser har vi båda gått igenom periodvis under tonåren och sett det mycket under karriären.

Vårt mission är att ändra på det i Skandinavien. Vi har kommit långt med våra kunder. Men vi har jobbat hårt med oss själva, på jobbet, utbildningar utomlands, skräddarsytt nya saker och jobbat mycket med det mentala i kombination med att ge kunderna mycket kunskap om sitt eget hår.
Får man mer kunskap om sitt eget hår så jobbar man mer med håret i olika klimat och olika situationer istället för att man bara har en bild i huvudet hur håret ska se ut.

Under de senaste tre åren är det nu ovanligt att vi får höra sånt på vår salong. Men för 5-6 år sedan var det vardag i salongen. Tills vi tillsammans bestämde oss för att göra något åt saken. Mer än att bara försöka med en och en i stolen. Så tänkte vi mer som ett team, la upp en plan och körde. En människas uppgift är att leva och det ska inte påverkas av ens hår, för att man har stylat det på ett visst sätt.

Vi frisörer är så mycket mer än bara frisörer. Det vet vi om eller hur?! Och vi jobbar hårt! Vi har så mycket att bidra med för vi servar människan. Vi måste lyssna, på riktigt lyssna. För i vår stol kan vi påverka någons liv till det bättre. Om du älskar ditt jobb, var mottaglig och öppen för allt. Uppnå din fulla potential som frisör. Hjälp till att vara en som hjälper din kund på lång sikt. Så det inte bara blir korta fixar med snyggt hår. Vi ska vara en del av deras liv på ett värdigt sätt, inte en quick fix.

Vi kan fortfarande färga håret, använda värmeverktyg, göra keratinbehandlingar och ha en hårförlängning men med en hälsosam grund.

Kram Urban Academics 💕

Web: urbanhair.se
Email: info@urbanhair.se
Instagram:
@urbanhair
@urbanhairsarah
@urbanhairchanel