Hon är en av de nominerade i kategorin Årets Avantgarde i Årets Frisör 2019. Detta är Julias första nominering i tävlingen. Vi har pratat med henne om tanken bakom bidraget och vägen till nomineringen.

Hur definierar du Avantgarde?

– Avantgarde för mig är något som ska fånga blickar och skapa frågor som ”vad är det där?”.  Det är något spännande och annorlunda.

Foto: Dani Abunar

Var hämtade du inspirationen?

– Jag hämtar mycket inspiration från sifi, myter och drömmar. Starka kvinnliga karaktärer som Stefani Germanotta, häxan i Narnia eller Melisandre i Game of Thrones är några exempel.

Vad mötte du för motgångar i den kreativa processen?

– Jag bytte modeller ganska kort inpå deadline och fick lite hastigt göra några ändringar. Ursprungligen hade jag en ljushårig och en mörkhårig modell som skilde sig ganska mycket åt.

Foto: Dani Abunar

Vilka tekniker har du använt?

-Jag använde en form av vävteknik där jag med hjälp av gummiband skapade ett nät. Det var tidskrävande, men väldigt effektfullt. Jag har även gjort en kedjefläta i form av ett rep som jag använt till krage.
Under håret har 
mina modeller handmålade kroppsstrumpor på sig. För att komplettera kroppsstrumpan skapade jag en textur på modellernas hud med hjälp av bodypaint och smink. Något man kanske inte lägger märke till med en gång.

Foto: Dani Abunar

Dani Abunar som även är din chef står bakom foto och redigering. Hur var det att jobba med honom på detta sätt?

– Jättekul! Stackarn hade fotat hela dagen och jag var sist ut som den enda i kategorin Avantgarde. Men han är ett riktigt proffs och vi hade en vision tillsammans som jag tycker vi fick fram väldigt bra. Han lyckades verkligen fånga en känsla och dramatik i mina bilder. Det är extra givande att jobba med Dani på detta sätt just för att han är så drivande och engagerad!

Foto: Dani Abunar

 

Tack Julia och lycka till i höst!

Victor Noblesse