Som första hårvårdsmärke erbjuder nu Björn Axén pant på sina förpackningar. Det senaste steget inom deras hållbarhetsarbete är ett samarbete med appen PantaPå. Björn Axén publicerade sin hållbarhetsstrategi i april 2019, och i våras presenterade de tillsammans med Frisörförtagarna en guide för avfallssortering som ett steg i att förbättra miljöarbetet på alla hårsalonger i Sverige. Och nu är det alltså återvinningen som står på agendan. Hur? Jo, mobilappen PantaPå uppmuntrar till handling genom att erbjuda privatpersoner kan få belöningar vid återvinning. Så, nu när kunder scannar sina tomma Björn Axén-produkter vid en återvinningsstation får de 10 procent rabatt på nästa köp av deras produkter på Björn Axéns salonger och på bjornaxen.se.

– Det är helt självklart för oss att finnas med i en app som uppmuntrar till återvinning av förpackningar. Vi har arbetat länge med att informera kunder hur viktigt det är att sortera i badrummet. Att vi nu dessutom kan ge dem en belöning för återvinningen är klockrent, säger Johan Hellström, ägare av Björn Axén.

PantaPå hittas på AppStore och Google Play och har en mängd andra erbjudanden som är bra för både användare, och naturen.