Blonda nyanser med José Hörnblad, färgexpert och Team Leader på Victor Noblesse.

José har arbetat i branschen i över 12 år och är väldigt duktig på stora färgförändringar med naturliga resultat. Nedan får du ta del av hans tankeprocess samt får lite tips och trix på hur du skapar magi med rätt medel.

Ett blont hår idag är så himla mycket mer än bara ett uppljusat hår.                    

I dagsläget handlar det mer om nyans och ton än vad det gjorde för bara några år sedan. Medvetna kunder ber idag om allt från strawberry blond till silvergrå, istället för att endast vilja bli ”ljusare” som var ett mer vedertaget begrepp innan. Det resulterar i att vi frisörer har ett bredare spektrum att jobba med, men också tightare marginaler då specifika önskemål ställer högre krav.

Gränsen mellan ett naturligt och ett artificiellt resultat har successivt börjat suddas ut.

Det kräver en hel del tekniskt kunnande av dig som frisör. Jag anser att en kombination av nya och gamla tekniker är det bästa sättet att bemöta denna efterfrågan. Så gäller även valen av dina kemiska produkter såsom semi- & demipermanent färg, blekning och toners.


Att skapa en naturlig look som passar in 2019!

Jag kombinerar gärna både low- & highilghts. De appliceras på ett sätt som harmoniserar med kundens färger och ansiktsdrag. Det är viktigt att vi frisörer arbetar efter vår kunskap och inte bli alltför styrda av en kunds specifika önskemål. Detta då våra kunder ofta inte förstår vikten av djup och följsamhet i en blond nyans, utan snarare kan fokusera endast på ljushetsläget. Ibland behöver ett redan ljust hår bara en kontrastton.

Två heta tips jag ger dig inför våren:
  • En av hörnstenarna i en välgjord behandling är att arbeta rent, precist & konsekvent.
  • En lyckad konsultation leder till ett lyckat slutresultat

 

Vänliga hälsningar,
José Hörnblad
Victor Noblesse