Ny salong och nytt hårvårdsmärke – Bobby Oduncu växlar upp.

Det har gått 12 år sedan Bobby Oduncu lanserade sin första produktserie. 12 år som innehållit höga toppar, och djupa dalar. Hans hårprodukter och vitaminer var framgångsrika, salongerna gick bra och han hade en stor kundkrets med såväl kända ansikten som trogna stammisar. Men 2012 drabbades Bobby av en personlig tragedi när pojkvännen Samuel plötsligt gick bort. Bobby höll igång frisörhantverket, men orkade inte med företagandet runtomkring.

– Lite över två år efter att jag förlorade Samuel träffade jag min man Jimi, glädjen kom tillbaka och med den längtan att skapa igen, säger Bobby Oduncu på en frukost på hans nya salong, Bobbys Hårstudio, på Östermalmstorg 4 i Stockholm.

2019 verkar verkligen ha varit Bobbys år. Ny, stor, salong mitt på Östermalm – och det nya hårvårdsmärket Bobby Oduncu Sweden som han tillbringat drygt två år med att få precis som han vill ha den.

– Jag har varit frisör i 27 år, och släppt produkter tidigare. Jag har samlat på mig mycket erfarenhet under den här tiden, och jag gillade verkligen produkterna jag tog fram tidigare – men dessa är tio gånger bättre.

Hans samarbetspartners skrattar när de pratar om de 47 dofttesterna som gjordes innan Bobby blev 100-procentigt nöjd. Förutom att produkterna skulle lukta gott var det så klart viktigt att de presterade på hög nivå. Och även att de tillverkades på rätt sätt.

– För mig var det viktigt att de skulle tillverkas i Sverige, att de skulle vara veganska och att de inte skulle testas på djur. Jag tänker jättemycket på miljön, och när det inte fanns kärl för källsortering på min förra salong tog jag med soporna hem så de kunde slängas på rätt sätt. Här har vi sett till att det finns källsortering, tack och lov. Mina Uberförare gillade inte att köra hem mig, och mina soppåsar.

Bobby sprayar igenom mitt hår med torrschampot – som har en mild, fräsch doft som inte irriterar. Produkten ger direkt volym och mattar ut min något oljiga hårbotten (jag hann inte tvätta håret, frukosten började 07.30 – en är ju bara människa) utan att lämna vita, pulvriga spår och ger omedelbar volym. Detta kan bli en ny favorit – jag ser fram emot att testa resten av produkterna.

Så, vad är det då för produkter?

Serien består i nuläget av fyra produkter – schampo, balsam, hårspray och torrschampo. Inom några månader kommer även ett värmeskydd/balsamspray, hårvax samt hårolja.

Schampo

Bobby Oduncu Multi Repair Shampo, 199 kr, motverkar torr hårbotten samtidigt som det bygger upp hårets styrka och stimulerar hårtillväxt. Det är mjukgörande och lämnar en vacker glans. Innehåller ingrediensen Piroctone Olamine som motverkar mjäll. Applicera och massera in i hårbotten och i längderna för bästa resultat. Kan användas dagligen.

Passar dig med mjäll eller torr hårbotten

Reparerar och förebygger skadat hår

Kan användas dagligen, torkar inte ut hårbotten

100% vegansk & tillverkad i Sverige, fri från parabener och sulfater

Balsam

Bobby Oduncu Multi Repair Balsam, 199 kr, är ett utredande och mjukgörande balsam som motverkar frissigt hår. Hydrolyserade veteproteiner reparerar håret inifrån och ut samt stänger effektivt fjällskiktet för att klara yttre påfrestningar. Tvätta håret med Bobby Oduncu Multi Repair Schampo och avsluta med Multi Repair Balsam för bästa resultat.

Ger håret lyster och lämnar ett fylligt resultat

Reparerar och förebygger skadat hår

100% vegansk & tillverkad i Sverige, fri från parabener och sulfater

Hårspray

Bobby Oduncu Hairspray, 159 kr, är framtagen för alla hårtyper som kan användas till alla typer av frisyrer och uppsättningar. Ger ett fast resultat med stadga utan att vara för hård och lämnar håret med både glans och en märkbar lyster.

• Flexibel stadga som håller hela dagen

• Glans- och lystergivande

• 100% vegansk och tillverkad i Sverige

Torrschampo

Bobby Oduncu Dry Shampo, 149 kr, är ett torrshampo framtaget för dagligt bruk som kan användas på blont och mörkt hår. Den absorberar överflödigt fett, lämnar en ren och fräsch känsla i hårbotten och tillför en fin volym.

• Fräschar upp hårbotten

• Tillför volym

• 100% vegansk och tillverkad i Sverige

 

Av Lisa Rosman Foto Jesper Munoz