Frisörföretagarna förstärker sitt team och rekryterar entreprenören Daniel ­Blomqvist som sedan den 15 mars är anställd som  kommersiell chef för organisationen. ­Närmast kommer han från det egna bolaget DaBl ­Education & Consulting.

I sin roll som kommersiell chef kommer Daniel ­Blomqvist att bygga partnerskap med aktörer som har ett intresse för den svenska frisörbranschen. Han ­kommer också att ansvara för försäljning av partnerskap till ­Frisörföretagarnas olika kanaler samt skapa affärer ­genom event och möten.

– Rollen som kommersiell chef går helt i linje med hur jag jobbar på DaBl. Jag ägnar mycket tid åt att hitta och utveckla nya plattformar som branschen kan utvecklas i, säger Daniel Blomqvist.

Daniel Blomqivst har 25 år i frisörbranschen; först som utbildare på Wella, därefter som ägare av frisör­salongen Color i Västerås och nu senast om entreprenör i det egna bolaget DaBl; ett utbildningsföretag med fokus på hantverkskunskap.

– Jag ser fram emot att fortsätta stärka frisöryrket och ser en enorm potential i att samarbeta med fler aktörer i skönhetsbranschen; inte enbart med hårvårdsleverantörer. Tillsammans kan vi ge varumärket frisör mer tyngd än vad det har i dag, säger Daniel Blomqvist.