Nu är det hög tid att anmäla dig och dina frisörvänner till ­Highlights on tour – sex heldagar runt om i Sverige ­fulla av inspiration, utbildning, kreativitet och kunskap. Gratis för dig som är medlem i Frisörföretagarna liksom för alla som har frisörlicens!

Under oktober kommer Highlights on tour till ­Göteborg, Stockholm, Umeå, Falun, Jönköping och Kristianstad. Mellan 300 och 400 frisörer på varje plats kommer att få nätverka, lyssna på nyheter och inspirerande föreläsningar och se massor av visningar.

– Det kommer att bli superkul, verkligen en plats man vill komma till. Man kan gå mellan rummen och ta del av precis det man vill ha och är sugen på just nu, i ett hörn en barberare och i ett annat en flätdrottning. Det kommer vara meckat för intresserade hårentusiaster. För dem som vill ha en dags inspiration kommer det vara perfekt, säger Frisörföretagarnas marknadschef Wiveka Gillow.

Gå in på frisor.se och boka biljett redan nu, tipsar Wiveka, för antalet platser är begränsat. Priset är 600 kronor för en energifylld heldag, men ­medlemmar i Frisörföretagarna går in gratis, liksom alla som har frisörlicens.

– Och en licens kostar 500 kronor att beställa, så det blir billigare än att köpa biljett, påpekar Wiveka. Turnén är ett avstamp för frisörbranschens nya stora mötesträff, Highlights Hair fashion Experience som sedan kommer att gå av stapeln tredje helgen i september 2019 i Stockholm. Världsartister, look and learns, montrar och mängder av inspiration kommer då att fylla alla våningar i hela Stockholm Waterfront.

– Alla stora montrar är redan slutsålda, det kommer att bli världens grej. Vi har inte sett något så här stort på många år, där alla varumärken finns med och som samlar hela branschen. Det kommer att bli vansinnigt roligt, säger Wiveka.

Namnet, Highlights, kommer från att de leverantörer som ska vara med inte kommer att visa gammal skåpmat – utan det bästa de har just nu, berättar Wiveka.

– Vi gör det här utan vinstintresse, för branschens utveckling. För att frisörerna vill ta till sig inspiration på hemmaplan och inte behöva åka till London för att se världsartisterna – i stället bjuder vi in dem hit.

Men innan dess kan du alltså ta del av en heldag nära dig redan i höst. Säkra din biljett här.