Varje år arrangerar Fondation Guillaume en fototävling där juniorer har fritt fram att skapa vilken typ av bild de önskar. Den som vinner första- respektive andraplatsen får i år åka till Finland som anordnar en helg för juniorer från hela norden i april. Där kommer de bland annat att få ta fram en nordisk kollektion tillsammans.

I år gick vinsten till Emelie Othen från Bergfeldts Frisörer och på andraplats kom Nicole Hallberg från Headon och det blir alltså de som representerar Sverige i Finland i april.

Från vänster: Frida Wiik från Etage på tredjeplats, Vinnaren Emelie Othén från Bergfeldts Frisörer och Nicole Hellberg från Headon tog hem andraplatsen.

 

För de som inte känner till Fondation Guillaume, vilka är ni?

– Fondation Guillaume är en internationell organisation som ger unga frisörtalanger en chans att växa och utvecklas i branschen. I Sverige har vi 20 juniorer i truppen, säger Gunilla Bergfeldt och fortsätter:

– Under året gör vi fotoarbete och tar fram vår poga kollektion som i år heter Human. Vi tränar junioren i att arbeta och presentera på scen, så väl som teknikträning och mycket mer.

Det vinnande bidraget av Emelie Othén.

 

Nicole Hellbergs bidrag på andraplats.

 

Tredjeplatsens bidrag skapad av Frida Wiik.