En ny undersökning från Trygg-Hansa visar att en av fyra småföretagare saknar företagsförsäkring.

Enligt undersökningen är den vanligaste orsaken till att en småföretagare inte har tecknat en företagsförsäkring att man tror att företaget omfattas av hemförsäkringen, något som inte stämmer.

— Det är oroväckande att så många svenska småföretagare helt saknar skydd för sitt företag. Jag förstår att försäkring är något många skjuter på, särskilt om man tycker att det är kostsamt och är osäker på vad det täcker, men utan försäkring riskerar man i värsta fall att förlora företaget om något oförutsett som inbrott, brand, en rättslig tvist eller sjukdom inträffar, säger Karin Rothschild, tillförordnad chef för Företag på Trygg-Hansa.

Undersökningen visar också att fler än hälften av Sveriges småföretagare uppger att ingen annan sköter deras arbete om de blir sjuka. Var fjärde arbetar vidare som vanligt även när de är sjuka. Ändå svarar varannan småföretagare att de inte vet hur mycket de förlorar i inkomst om de blir sjuka.

— Varje dag som en medarbetare är sjukskriven bidrar till ekonomisk osäkerhet, både för den som är sjuk och för arbetsgivaren. Det är svårt att planera och utveckla verksamheten om man inte vet ifall en medarbetare får vänta tre veckor eller tre månader på sin operation. Det är alltså lika viktigt att se över att man själv och de anställda är rätt försäkrade, som att företaget är det, menar Karin Rothschild.

Knappt hälften — 47 procent — av alla småföretagare saknar i dag en sjukvårdsförsäkring som kan ge tillgång till snabb specialistvård och rehabilitering och förebyggande hälsoåtgärder.

Du vet väl om att du som medlem i Frisörföretagarna kan teckna förmånliga försäkringar via Söderberg & Partners? Kika här!