Kvällen den 21 september avgjordes Sveriges största frisörtävling Årets Frisör på Stockholm Waterfront. 2019 års vinnare är Eva Strömblad från CAPO Hairdressing i Malmö! 

Årets Frisör-galan var kulmen på det fullspäckade tvådagarseventet Highlights Hair Fashion Experience (20–21 september)som samlade hela frisörbranschen under ett och samma tak på Stockholm Waterfront. Den slutsålda galan hölls sågs av över 1100 gäster, och leddes av Kristin Kaspersen. Förutom prisutdelning bjöds publiken på imponerande visningar av Noir Stockholm x Astrid Olsson, som blandade avantgarde mode och hår, och stjärnfrisören Jay Mahmood.

– Jag vet inte vad jag ska säga, sa den överlyckliga men tillsynes chockade vinnaren Eva Strömblad när hon tog emot det åtråvärda priset till jublet från sina branschkollegor. Jag vill tacka min familj, mina kollegor. Hela mitt team! Det är inte bara jag som ligger bakom den här vinsten, det är min modell Ingrid, min makeupartist Nathalie och våra kläddesigners Frida och Malin.

Juryns motivering löd: ”Med ett viktigt budskap och iskall precision har Årets Frisör imponerat på juryn genom sitt modiga val av teknisk svårighetsgrad.”

Och den korta, blonda tävlingsfrisyren som klipptes på fri hand framför publik och jury på branschmässan Highlights Hair Fashion Experience tidigare under dagen var verkligen imponerande.

Alla vinnare: 

Årets Nykomling
Maria Assarsson, Headon, Malmö. 

Årets Nykomling motivering:
”Med gott självförtroende och trygga händer, har årets nykomling lyckats att på bästa sätt representera sin generations djärvhet och spegla sin samtid.”

Årets Dam
Jovana Stojanovic, Headon, Malmö.

Årets Dam motivering:
”Skir. Poesi. Harmoni. Sublimitet. Transparens … det är några av de ord som uttrycker juryns beundran för Årets Dam.”

Årets Herr
Sabina Sudic Malkoc, Salong Hairspray, Malmö.

Årets Herr motivering:
”Med stark personlighet, tydlig teknik och stor kärlek för hantverket har vinnaren av Årets Herr lyckats smitta juryn med sin passion och hjärtlighet.”

Årets Avantgarde
Chriss Berner, Novo, Stockholm.

Årets Avantgarde motivering:
”Med ett starkt visuellt bildspråk lyckas vinnaren av Årets Avantgarde förmedla ett skandinaviskt formspråk som vi kallar ’scandi chic’.”

Årets Barberare 
Homan Taghizedeh, Sharper of Sweden Barbershop, Göteborg.

Årets Barberare motivering:
”Vinnaren har visat stor hantverksskicklighet i alla delar av sina barberarkunskaper. Ett starkt koncept, och en stark total look, gav en vinst i denna prestigefyllda kategori.”

Årets Team
Novo, Stockholm.

Årets Team motivering:
”Med internationell klass och kommersiell gångbarhet visar årets team en tidlös och stilsäker trend.”

Årets Frisörlärare
Lina Ressner, Björn Axén, Stockholm.

Årets Frisörlärare motivering:
”På ett pedagogiskt och samtidigt kreativt sätt har hon lärt ut frisöryrket på ett fantastiskt vis. Hon läser av allas enskilda behov och får eleverna att växa både som individer och frisörer. Hon är en otrolig energi- och glädjespridare och har med ett brinnande intresse utbildat elever till att bli fantastiska frisörer.”

Årets Frisörutbildning – Gymnasieskola
Ängelholms Gymnasieskola.

Årets Frisörutbildning – Gymnasieskola motivering:
”Högt engagemang hos både lärare och elever och goda relationer med APL-salonger skapar framtidens frisörer. Stora fina lokaler med små elevgrupper ger utrymme för utveckling som också visat sig ge fina
resultat på skoltävlingar.”

Årets Frisörutbildning – Privat godkänd
Svenska Frisörskolan, Stockholm.

Årets Frisörutbildning – Privat godkänd motivering:
”Nytänkande och utvecklande lärare skapar en härlig och inbjudande atmosfär på en liten yta. Med en hög pedagogisk nivå och kreativt arbetssätt har utbildningen genom åren levererat över 300 anställningsbara frisörer till branschen.”

Årets Frisörföretag
People, Västervik.

Årets Frisörföretag motivering:
”Med ett unikt sinne för detaljer i alla sammanhang utmärker sig detta företag som med ett exceptionellt kreativt uttryck, utan kompromisser, ger både medarbetare och kunder en upplevelse i världsklass. Att lyckas skapa lönsamhet med extremt höga krav på kvalitet och konstnärlig anda är en bedrift som förtjänar att uppmärksammas.”