Häromdagen sminkade jag på en fotografering för Försvarsmakten. En kampanj som visades under årets Pride i Stockholm.

Min kund ville ha en kamouflagesminkning i ansiktet på våra modeller fast i Pride-färgerna och med en ganska grov textur. Jag använde mig av aqua färger ifrån Holländska sminkmärket Grimas och jobbade upp en ganska tjock lera som jag sedan applicerade med syntetpenslar.

I håret använde jag en hårprodukt ifrån Björn Axén, Powerful volume mineral dry paste för att få fram en rå känsla.

Mina modeller var riktiga militärer och jag hade en del frågor som jag fick svar på, ibland blir jag så extremt intresserad av människan jag jobbar med och vill bara veta mer!

 

Det är det fina i mitt yrke, att man får träffa så många olika- och framförallt spännande människor.

Det blev en del skriverier i media runt just de här bilderna och även jag fick kommentarer när jag la ut en bild på min Instagram. Vi tycker alla olika men jag säger så här: Om en person därute fick en bra och positiv känsla av den här kampanjen så känner i alla fall jag mig nöjd!