Foto: Linda Andersson & Ida Zander

 

För ett par veckor sedan drog en av årets höjdpunkter; fashion week, igång igen världen över och vi i KAI fick äran att vara med som huvudansvariga hårstylister på öppningsvisningen för Textilhögskolan på Stockholms Modevecka!

Vi har alla varit inblandade i visningar under modeveckorna förr, men aldrig ansvariga som Kollektivet KAI, så detta var naturligtvis en spännande milstolpe för oss och vår unga historia!

I Stockholm hålls nästan alla visningar på Grand Hotell vilket bara i sig är en upplevelse, en oerhört vacker och inspirerande miljö både backstage och i de vackra visningssalarna.

Tillsammans med Mehrens Academy på make up och de fantastiska kreatörerna från Textilhögskolan hade vi redan innan visningsdagen diskuterat look och vilken känsla vi ville förmedla. Inspirationen till håret blev den isländska 90-talsikonen Björk. Vi valde att göra looken med bestämda indelningar men med oregelbundna benor vilket vi kände blev mest modernt.

För att hinna med att styla alla 40 modeller inom tidsramen, hade vi för dagen utökat kollektivet med några fantastiska hårstylister som gjorde ett alldeles utomordentligt jobb! Stort tack bästa kollektivet; Sandra, Filippa, Kimia & Sofia.
Tack också Textilhögskolan och Mehrens Academy för att vi fick möjligheten att vara en del av detta magiska tillsammans med Er!

Psst! Kolla även in ELLE som uppmärksammade ”vår” look!