Den 15 december fixar barberarna Andreas Dahlberg, Shaff Shafiwu, George Maajoun och Rima Haouli skägg och fades på Sueco’s Barbershop i Västerås – alla pengar går oavkortat till Musikhjälpen.

– Borde vi inte göra något för Musikhjälpen?
Den frågan kom upp när barberarna Andreas Dahlberg, från Sueco’s Barbershop i Västerås, Saiduninche “Shaff” Shafiwu, från Afro Söder i Stockholm, och George Maajoun från Georges Klipp i Spånga stod och pratade på A day to Movember i Stockholm.

Då Andreas barberarsalong ligger i Västerås – där årets Musikhjälpen går av stapeln, kändes det självklart för honom att försöka bidra till insamlingen. Shaff och George hakade på direkt, och fick även med sig Rima Haouli från Georges Klipp.
– Det gick jättesnabbt, vi bestämde oss helt enkelt för att köra! Vi i barberarbranschen är bra polare, vi hjälper varandra när vi kan och nu när det dessutom är för ett så pass gott ändamål var det liksom inget snack, säger Andreas Dahlberg.

Sueco’s Barbershop brukar bara ha tidsbokning, men på söndag är det drop-in för att kunna tillgodose så många som möjligt. Andreas har vanligtvis bara två stolar, men kommer ta in en till på söndag där de fyra barberarna kommer klippa non-stop från kl 11 till 18.
– Alla som vill fixa skägget och fixa faden borde passa på att komma in och göra det för en bra anledning. Bli snygg, och bidra till en bra sak!

Det kommer vara standardpriser på behandlingarna, men man är så klart fri att skänka mer om man vill. Alla pengar går oavkortat till Musikhjälpen.

Var: Sueco’s Barbershop, Källgatan 11b, Västerås

När: Söndag 15 december, klockan 11:00-18.00

Musikhjälpen sänder i år live från glasburen i Västerås den 9-15 december. Årets tema är ”Sex är inte ett vapen” och de insamlade pengarna går bland annat till ”fysisk och psykisk vård för överlevare, till hjälp att driva rättsprocesser och möjlighet till utbildning för att undvika en framtid i fattigdom och utsatthet. Pengarna kan även gå till att skapa säkra platser i osäkra miljöer, till exempel belysning och lås på toaletter i flyktingläger” (källa Sveriges Radio).

Vill du bidra, starta en egen bössa eller auktion? Läs mer på sverigesradio.se/musikhjalpen