Stjärnskottet Diana Ebrahim Pour Bonakdary har fått en flygande start på frisörkarriären. ­Efter ­mindre än ett år på salong skickade hon in ett bidrag till Årets Frisör – och tog hem priset Årets Nykomling. Nu väntar ett spännande år och ­garanterat fler tävlingar.

Diana Ebrahim Pour Bonakdary blev ­peppad av chefen och kollegerna på Studio 81 att tävla i Årets Frisör. Det gjorde de rätt i. Dianas skicklighet på tävlingsgolvet ­under livemomentet blev en juryfavorit och tog henne hela ­vägen till priset Årets Nykomling. ”En solklar stjärna på frisörhimlen som vi kommer att hålla koll på i framtiden”, skrev juryn i sin motivering.

– Från det att Guy Tang ropade ”Diana” minns jag inte vad som hände. Jag var så glad att jag inte visste vad jag skulle göra. Strålkastarna var så starka att jag inte såg någonting och hjärtat slog hundra slag i sekunden. Det var underbart!

Hur var det att tävla live för första gången?
– Det var fantastiskt – och overkligt. Jag var så taggad och glad, självklart var det pirrigt också. Juryn var supergullig, men ändå allvarlig och ställde frågor som de ville ha svar på. Det var också otroligt att få dela scenen med alla talangfulla människor och kul med vännerna som kom och tittade. Längst fram stod min pappa!

Du ensam i kategorin om herrfrisyrer. Vad bottnar ditt val i?
– Efter gymnasiet jobbade jag extra på en barbershop, jag sopade hår och tittade på när barberarna jobbade. Jag ville själv bli barberare – det är nog anledningen till att jag valde att jobba med herrfrisyrer i tävlingen. Jag älskar att hålla på med killhår och skägg.

Berätta om ditt bidrag.
– Min ena modell har en lite hårdare och kallare stil med en klassisk fade. Den andra har mjuka lockar och är mer färgglad. I början hade jag hundra olika idéer men landade i inspiration från naturen – jag ville att håret skulle falla ner som murgröna. Jag gillar färgen grön.

Vad hoppas du av 2018?
– Vinsten var en stor ögonöppnare om vad ­framtiden har att erbjuda. Jag kommer att fortsätta utvecklas och sträva efter att bli bättre och bättre. Jag har också ett stort sug efter att tävla igen. Nästa gång testar jag en ­annan kategori.