Matias Madrid från Barberia Havanna i Stockholm får ofta frågan om vilken trimmer han tycker bäst om. I samarbete med Barber Supplier har vi låtit honom testa två nyheter i klippmaskinvärlden. Babyliss Pro FX och Wahl Detailer Cordless är två nya klippmaskiner på marknaden som Matias synat i sömmarna för att se om de håller vad de lovar.

Wahl Detailer Cordless

Jag har längtat efter att använda den här trimmern! Jag har alltid varit ett stort fan av den här trimmern, men jag har aldrig testat den sladdlösa varianten. Det är otroligt kul att se hur utvecklingen av de sladdlösa maskinerna gått så fort fram. Nu har de så mycket kraft att de kan klippa sig igenom ett helt skägg och hår, utan problem. Det jag gillar med Wahls trådlösa Detailer är att bladet är mycket bredare än vanliga trimmers och att det är T-format. Det innebär att hörnen på maskinen sticker ut lite mer på sidorna. Det gör det väldigt enkelt att komma åt hår runt öronen, mustaschen och dylikt – bra för de flesta detaljer helt enkelt! Det breda bladet gör att du behöver färre drag för att få ett rent resultat vid exempelvis en fade.
Oftast när jag får mina trimmers brukar jag ”zero-gapa” dem. Detta innebär att jag öppnar skäret och justerar det så att delen som klipper kommer väldigt tätt mot det yttre bladet. Det gör att jag får ett väldigt tajt blad som tar håren ännu kortare och skarpare. Men med den här maskinen behövde jag inte göra någon justering. Den är så kraftfull och bladet är så bra att det blir skarpt oavsett, utan att behöva ”zero-gapa” och riskera att irritera huden. Den är väldigt skön att hålla i handen och möjligtvis lite bredare än vanliga trimmers. Sett till priset så tycker jag att den känns lite plastig, vilket drar ner helhetsintrycket. Vill du ha en trimmer som kan göra allting, då kan jag varmt rekommendera denna!

 

Wahl Detailer Cordless.

 

Babyliss Pro FX

Jag har fått möjligheten att testa Babyliss renommerade rakmaskin – ämnad för professionella barberare och frisörer. Den har testats rigoröst i tio dagar, åtta timmar per dag, och här kommer mitt sammanställda intryck av den.

Mitt första intryck av maskinen var inledningsvis ”stor och klumpig ”. Det stämmer till viss del, då jag tycker den är mindre ergonomisk än mina andra maskiner som jag använder mig av dagligen. Men – den ergonomiska aspekten väger upp för detta – den är ändå behaglig i handen! Maskinen i sig känns välbyggd och det blir påtagligt när man arbetar med den. I kontrast till mina andra maskiner blir inte Babyliss Pro FX8700GE lika varm vid användning. Babyliss verkar alltså ha knäckt nöten rätt bra, vad det avser temperaturhållning och värmeledning. Däremot tycker att jag maskinen lämnar mycket att önska när det kommer till kraft. Detta för att jag under min research (och jämförelser med andra trådlösa clippers på nätet) märkte att Babyliss tryckte hårt på just den aspekten – kraft. Det känner jag inte att jag håller med om. Den tar väldigt bra, men jag tycker att andra märken är minst lika starka. Jag upplever den som bäst när det kommer till det kortaste momentet av en fade. När man inte använder distanskammarna på den så älskar jag hur lätt den är att arbeta med. Här kan jag varmt re- kommendera den till dem som vill börja fadea och lära sig momenten. Den har en spak man använder för att justera längden på clippern precis som andra liknande maskiner. Till skillnad från de andra, så har du en spak på denna clipper som låser sig i varje steg. Detta gör att du vet exakt vilket steg du befinner dig i när du gör en fade. I många andra maskiner så låser den sig inte, vilket gör det enklare att tappa bort sig i de olika stegen av en fade. Så fort man sätter på en distanskam upplever jag att den inte alls tar lika bra som utan, och du måste gå över samma område flera gånger för att få ett jämnt resultat. Allt som allt tycker jag att det är väldigt kul att Babyliss satsar på oss yrkesproffs och släpper maskiner som verkligen kan konkurrera med andra stora märken. Maskinerna håller en hög produktkvalitet, känns välbyggda och ser väldigt häftiga ut i färgerna den kommer i.

Babyliss Pro FX