Äntligen börjar våren knoppas utanför fönstret, värmen sveper in och ruskar liv i oss frusna nordbor. För mig finns det ett annat vårtecken,  nämligen hur rougen åter har hittat sin plats i badrumsskåpet. Jag ser och älskar hur man bara längtar efter att ge våra lätt genomskinliga snövita hudtoner lite ny friskhet och färg och hur man snabbt låter sig omsvepas av glödande rodnad.

När det gäller rouge finns det dock några små saker att tänka på vid applicering, för att inte hamna i blåkullefacket. Så här kommer därför lite enkla tips för att få ett vackert rodnande resultat.

 

Tips & Trix:

 

  • Tänk på att testa rougets färgpigmentet innan applicering. Applicera färgen på insidan av din handled, om färgen smälter in utan att försvinna passar den bra.

 

  • Slå alltid av rougeborsten innan du fixerar den på kinden. På så sätt försvinner överflödigt pigment som annars lätt skapar en alldeles för skarp form.

 

  • Om du ändå  råkat applicera för mycket rouge eller om rougen blev för stark kontra resten av makeupen, få inte panik. Om det bara är en aning för mycket rouge räcker det ofta med att svepa lite transperent puder över rougepartiet för att neutralisera något. Är rougen alldeles för stark, använd en ren svamp och försök med lätt hand att avlägsna överflödet.

 

Så där, nu är det bara att låta våren flytta hem även hos er. In i badrumsskåpet och gräv, för visst är det väl ändå så att färg får oss både lite piggare och gladare.