Henrik Danielsson, ägare av frisörkedjan Headon, ser möjligheter där många andra skulle se svårigheter, exempelvis mitt under en pandemi. I stället för att hänga läpp bestämde han sig för att ta tillfället i akt och utöka verksamheten med en flagship-salong i hjärtat av Malmö.

Henrik menar att det är den starka teamkänslan på Headon som gjort denna expandering möjlig.

– Alla har ställt upp för varandra med flexibla tider och dagar för att vår verksamhet ska fungera så bra som möjligt, berättar han.

Den 29 mars slogs portarna upp till en totalrenoverad lokal på Skomakaregatan nära Lilla Torg i Malmö.

– Ja, vi har flyttat salongen från Hamngatan hit. Jag har inte sett den lönsamhet jag velat se på Hamngatan och när pandemin slog till blev lokalen på Skomakaregatan ledig och den är dubbelt så stor. Vi behövde mer plats då vi har många frisörer och blev för trångbodda på Hamngatan. Vårt mål är att vara tio frisörer i den nya salongen, nu är vi sju, förklarar Henrik.

Lokalen som är från sekelskiftet mäter fyra meter i takhöjd och har ett rått betonggolv som möter upp de vackert bevarade stuckaturerna i taket.

Vad är positivt med att öppna under en pandemi?
– Fördelarna är definitivt att det är lättare att förhandla då det finns ett större utbud av lokaler. Många fastighetsägare förstår också vikten av att ha en bra mix av affärslokaler, man kan exempelvis inte bara ha klädbutiker, det är viktigt med lokaler som driver folk, säger Henrik och fortsätter:
– Vi tog beslutet om att flytta till den nya lokalen redan första halvåret 2020 men kunde skjuta fram inflyttningen på grund av pandemin vilket också var smidigt.

Finns det inga nackdelar?
– Det jobbiga är såklart osäkerheten det för med sig, att inte veta hur det kommer att se ut tre månader framåt i tiden. En annan fråga har varit hur man ska göra med rekrytering, vågar man anställa just nu? Till slut kom vi fram till att vi vill fortsätta expandera även efter pandemin och öppna salonger utanför Malmö, så då var det bara att köra. Lyckligtvis har vi ett stort antal sökande frisörer till oss vilket känns väldigt kul! avslutar Henrik.

Text: Linnéa Wallin Foto: Mikael Leijon.