Hårt jobb lönar sig! Dagens Industri lyfter Henrik Danielssons resa med Headon, som fortsätter att växa och samtidigt bibehålla sin höga standard. 

Även fast Henrik Danielssons mamma var frisör hade han inga tankar på att ge sig in i branschen – han var dykinstruktör ville tillbringa sin tid under vattenytan, inte på en salong. Men, sedan kom han på andra tankar. Nu är det 17 år sedan Headons första salong slog upp sina portar. I dag har de totalt sex salonger i Malmö, men Henrik berättar för Dagens Industri att han drömmer om att expandera ytterligare, samt lansera egna hårprodukter.

”Jag såg vilken outvecklad bransch det var där frisörer hade tuffa förhållande och personalomsättningen var hög. Det var här jag ville sticka ut och började erbjuda mina anställda gratis luncher, betalda utbildningar samt öppettider som tillåter att kombinera arbete och fritid. Dessutom anställer jag numera frisörer i stället för att hyra ut stolar som många gör, allt för att få kontinuitet och kunna bygga ett varumärke”, säger Henrik Danielsson till Dagens Industri och berättar stolt att alla frisörer utom en fortfarande jobbar kvar på den första salongen.

Läs hela artikeln på Dagens Industri.