I höst har du chansen att se några av branschens största superstjärnor på Highlights Experience. Redan nu avslöjar Chris Appleton, Richard Mannah, Agnes Westerman, Richard Ashforth, Ian Michael Black och Ricardo Dinis vilka hårtrender de ser som störst just nu.

Ian Michael Black

Ian är Global Artistic Director Hair Color för Aveda och en otroligt skicklig, kreativ och trendsättande colorist, världskänd för sin banbrytande teknik. Han visar att användningen av färg kan förändra form och uppfattning om en klippning totalt.

Vilka trender är störst inom hårfärg just nu?
– En återgång till mycket varmare toner och ett växande intresse för “hyper naturlig” hårfärg, där du vid första anblicken inte kan avgöra om det är färgat. Ibland kan det mest naturliga utseendet på hårfärgningar vara det svåraste att uppnå eftersom det handlar om att du som konstnär håller tillbaka och tar dig tid att förfina de mest subtila detaljerna.

Se Ian live på Highlights Experience: Fredag 20 september kl 15.00 på The Arena, 250 kr ex moms. Läs mer och säkra dina biljetter här!

 

Ricardo Dinis

Ricardo är Global Artistic Director Hair Cutting för Aveda och kan verkligen konsten att utföra perfekta klippningar, lekfullt och med skärpa och precision. Han har deltagit i stora shower över hela världen (han har bland annat stått på scen med Vidal själv), och syns regelbundet i tidningar och tv.

Vilka hårtrender är störst just nu?
– Den starkaste hårtrenden kommer definitivt vara boben. Tillbakadragen bakom öronen, med uppklippta toppar och med eller utan lugg.

Se Ricardo live på Highlights Experience: Fredag 20 september kl 15.00 på The Arena, 250 kr ex moms. Läs mer och säkra dina biljetter här!

Chris Appleton

Chris är Global Creative Director för Color Wow och prisbelönad hårstylist för Hollywoods absolut största superstjärnor, som Jennifer Lopez, Ariana Grande, Katy Perry, Kim Kardashian and Kylie Jenner.

Vilka hårtrender är störst just nu?
– Hår som ser lyxigt och exklusivt ut. Välmående, studsigt hår, som får leva och vara spänstigt.

Se Chris live på Highlights Experience: Lördag 21 september kl 16:30 på The Arena, 350 kronor ex moms. Läs mer och säkra dina biljetter här!

 

Richard Ashforth

Richard är Schwarzkopf Professional’s Global Styling Ambassador och en av Storbritanniens mest tekniskt skickliga stylister, känd för sin grymma kreativitet och exceptionella öga för detaljer. Han är grundare av märket SACO och den unika hårshowen NOISE, som har en helt ny nivå av energi och spänning.

Vilka hårtrender är störst just nu?
– Autentiska hår är den största trenden för mig just nu. Naturliga och viktlösa.

Se Richard live på Highlights Experience: Fredag 20 september kl 17.00 på The Arena, 350 kr ex moms. Läs mer och säkra dina biljetter här!

 

Agnes Westerman

Agnes är Global Master för Goldwell från Nederländerna, specialiserad på färg och innovativa färgtekniker och vinnare av flera internationella tävlingar. Hennes hantverksskicklighet genomstrålar färg, klipp och stil och hon bjuder på färgsprak och elegans med en edge.

Vilka trender ser du när det gäller hårfärg?
– Allt från svampbrunt till antikblont. Matt koppar och plommonlila är en stor trend samt färger som är starka och intensiva, till exempel rosa och blått om du vill ta ut svängarna lite! Pastellfärger är fortfarande aktuella men färgspelen är inte lika regnbågs- eller enhörningsnyanserade som förra året. Färgerna tenderar att smälta in mer i varandra och vi använder kanske bara två färger istället för flera.

– Man kan även leka med kontraster för att skapa attityd. Balayagetekniker ger en blandning av “dip dye”, doppfärgning, och en naturlig känsla som också kan användas för att skapa kontrast.

Se Agnes live på Highlights Experience: Fredag 20 september kl 13.00 på The Arena, 250 kr ex moms. Läs mer och säkra dina biljetter här!

 

Richard Mannah

Richard är Guest Artistic Director för Joico, en riktig superstjärna i branschen och vinnare av både “British Hairdressing Awards” och ”Australian Hair Fashion Awards”. Han är känd för ett oklanderligt arbete på scen och som en utbildare i världsklass.

Vilka hårtrender är störst just nu?
– Det finns så många trender vi ser varje dag. Kort hår, långt hår, vågigt hår, rakt hår, pastellfärger, rena blondiner och mycket mer.

Se Richard live på Highlights Experience: Lördag 21 september kl 12.00 på The Arena, 350 kr ex moms. Läs mer och säkra dina biljetter här!

 

Mer under Highlights Experience
Under helgen kan du även se shower, seminarier och workshops med artister som Darren Ambrose, Leen och Bertus, Candy Shaw, Iman Khalaf, Sharper of Sweden, och Dani Abunar.

Dessutom kommer det att finnas små öppna scener där det händer saker hela tiden, det blir även olika typer av happenings i utställarnas montrar.

Läs mer och säkra dina biljetter till Highlights Experience här!