Visst har vi våra favorit produkter som vi älskar att rekommendera till våra kunder. Men hur mycket tar du hänsyn till väder förändringarna? Från varmt och fuktigt till kallare och torrare väder. Våra kunder som har lockigt/afrohår är extra utsatta just på vinterhalvåret. Lockar blir mycket torrare och skörare när det är kallt ute vilket kan resultera i att håret bryts av. Kunderna med lockigt hår går ofta hemifrån i blött hår och under dagen så blir det både torrt och frizzigt!

Här kommer tips för dina lockiga kunder…

Lockigt/afrohår behöver behålla alla naturliga fetter som går när det är extra kallt ute. Så för de som vanligtvis tvättar håret var tredje dag med shampoo kan istället bara skölja igenom med balsam varannan gång.

Avsluta alltid tvätten med lite olja. Oljan hjälper till att segla in den fukt som du fått från tvätten.

Investera i en bra fuktgivande inpackning. Ofta blandar vi ihop fukt och olja när vi ska rekommendera bra produkter till kunder med lockigt/afrohår. Men sanningen är att under vinterhalvåret så är en ren fuktinpackning det allra viktigaste. Rekommenderar man då en oljeinpackning så kan håret kännas torrt ändå. Har man behandlat hår så får man självklart varva med en proteininpackning.

Vissa tror att man torkar ut håret om man tvättar det ofta. Men sanningen är att om det känns torrt så hjälper det inte att kladda på en massa krämer och oljor. Skölj istället igenom håret oftare och låt ditt balsam eller inpackning sitta i ett tag.

Har man stylat sina lockar med värmeverktyg så får man inte låta det gå mer än tre dagar innan man sköljer igenom det igen. Kom ihåg att värmeverktyg pressar ut all fukt ur håret, så under kalla tider är det viktigt att ha som regel att alltid fylla på med fukt.