Under livets gång står vi inför många beslut, vissa beslut tar vi lite lättare och så finns det även de besluten som ofta är lite svårare att ta. Besluten som kanske förändrar vårt vardagsliv eller vårt yrkesliv.

Att våga släppa det trygga fotfästet har alltid känts lite spännande för mig måste jag erkänna, det är något som har bidragit väldigt mycket i min egna utveckling i alla år både som människa och som yrkesman.

Att ta sig an nya saker och ting, att hamna i olika situationer man inte varit med om tidigare, att få känna adrenalinet och spänningen, tanken om vad som skall komma och hända.

Det är just detta som gör det så intressant och spännande, men som tyvärr ibland också kräver uppoffringar – ”kill your darlings”.

Ett väldigt bra och motiverande begrepp som i korthet innebär att våga välja bort sina ”favoriter”.

 

 

En favorit ..

Februari 2012 startade jag salongen Trend by Habibson i min hemstad Nässjö.

Jag hade nu ett företag att ta hand om och utveckla samtidigt som jag skulle fortsätta med min egna personliga utveckling som frisör.

En viktig grej som många företagare ibland lätt glömmer bort, att separera på företagets utveckling samtidigt som att använda det som ett verktyg för att investera i sin och de anställdas personliga utveckling.

Salongen blev snabbt mitt andra hem, många långa nätter spenderades på att träna inför tävlingar, gesällbrev etc.

2014 & 2015 lyckades jag bli nominerad till Årets Frisör,

Detta gav oss mycket publicitet och ett stort intresse för salongen, vilket resulterade att salongen på kort tid växte i raketfart.

I min personliga utveckling resulterade det att jag kom i kontakt med en man vid namn Anders Schönemann. Vi träffades vid ett senare tillfälle i Västermalmsgallerian på Fridhemsplan i Stockholm över en lunch där han introducerade utbildnings världen inom frisöryrket för mig och det var så jag började att jobba med utbildning. (Tack Anders.)

Helt plötsligt hade jag mitt trygga fotfäste.

Det var detta jag skulle göra det var här jag skulle jobba fram till pensionen tänkte jag.

Att driva salongen i Nässjö och att frilansjobba som utbildare.

Bidrag Ifrån Årets frisör 2015
Anders Schönemann & jag vid en photoshoot för Schwarzkopf Professional.
En kamp mot tiden ..

Salongen (Trend by Habibson) växte och vi var 4 frisörer nu.

Utbildnings uppdragen blev fler och fler.

Expandering av en ny salong (Barbershop, herrsalong) var på gång också.

Januari 2018 slog vi upp portarna för Oak Lake Barbershop i Eksjö.

Och med tanke på hur herrmarknaden ser ut idag, gick det i raketfart från dag nummer ett på den nya salongen, vilket var positivt men ingen direkt överraskning.

Helt plötsligt skulle man börja fightas emot tiden, att jobba varje dag skulle inte funka i längden heller.

Jag var supernöjd och stolt över det vi åstadkommit de senaste 3 åren, men ibland handlar det även om prioriteringar och om ett liv utanför jobbet.

Familjen, barnen, vänner, hobby & andra intressen.

Det var dags, det var dags att ”kill your darlings”, att släppa en favorit för att kunna fokusera och få en viss rutin på vardagen igen.

Highlights on Tour Göteborg 2019.

 

Oak Lake Barbershop, Eksjö

 

 

Tack ”Darling”..

Februari 2019, exakt 6 år efter att jag startade salongen (Trend by Habibson).

En dag, då jag med blandade känslor överlämnade stafettpinnen vidare till en duktig, ung, hungrig och lojal medarbetare till mig vid namn Signe Hillström, men i det stora hela kändes det rätt och bra.

Att släppa sitt trygga fotfäste och fortsätta resan med adrenalinet i blodet och att efter 12 år kunna välja vad du vill jobba med och att jobba med de roligaste delarna i branschen är få förunnat och betyder mycket.

Att jobba med utbildning och Men´s grooming är det jag brinner mest för, och för att få reda på vad du brinner mest för måste du våga testa det mesta och ibland försöka släppa din trygghetszon.

Jag tror att i vilket fall som helst kommer det att utveckla och stärka dig som person och inom ditt yrkesliv.

Tack för den här gången, vi hörs och ses!

”Salongen” Trend by Habibson

 

/ Elias Habibson