Visst är det alltid lika härligt med en nystart? Vare sig det gäller ett nytt år, en ny dag eller en ny insikt. På hösten brukar vi på Victor Noblesse tillsammans gå på en inspirerande konferens! Detta för att peppa, utbilda och umgås! Förra året åkte vi tillsammans till Prag på en weekend och i år åkte vi till Ärstad Vingård över en helg. Förutom att det är fantastiskt med aktiviteter för att stärka team-känslan i ett arbetslag, så är det även psykologiskt fördelaktigt med nystarter för att komma bort från vanor och rutiner. Det kan hjälpa en att se på vardagen ur en ny vinkel!

Vi ankom till vingården tidigt på morgonen för att mötas av en fin frukost som sedan följdes upp av vårt första möte. Här talade vi ingående om löner och arbetskostnader i relation till omsättning och vinster för ett företag. Det var mycket givande för alla att utöka kunskapen till vad saker faktiskt kostar och vilka siffror som är relevanta. Vi gjorde även övningar där var och en fick ta ställning till olika påstående om arbetsbeteende och mentalitet, som resulterade i givande diskussioner för hela gruppen.

Under helgen hade vi också produktgenomgång av KMS, vilket är vårt senaste tillskott på salongen. Vi fördjupade våra kunskaper kring produktserien och pratade mycket om vikten att kombinera produkter för att ta hand om stylingen hela vägen. Från duschen till färdigstylat hår. Vi älskar att jobba med KMS och kommer nu kunna rekommendera dem ännu bättre till våra kunder!

Vi fick även en föreläsning av Goldwells utbildningschef Lizette. Hon breddade våra vyer gällande hur och till vem du rekommenderar vilka produkter och varför? Allt detta med hjälp av en kundanalys. Hon gick igenom klassiska kundtyper och vilka metoder som brukar fungera bäst för att rekommendera rätt produkter till rätt person.

Blandat med allt detta fick vi avnjuta underbar mat och fantastiskt vin, samt mysa runt i deras fina spaanläggning.

Vi hade ett par underbara dagar tillsammans och känner oss nu mycket motiverade och välinformerade. Redo att ta oss an hösten med alla dess utmaning helt enkelt!

På återseende!
/ Dani & Marlene