Efter det starka startfältet i både Creative Vision och Color Vision är nu vinnarna av årets Wella Trend Vision Award avgjord. Det blir Ellen Jansson från Salong Tingeling och Rosallie Asmar från Björn Axén som reser till London och representerar Sverige i den internationella tävlingen som sker i oktober.

Det var en av de där första riktigt sköna sommarkvällarna som drygt 300 frisörer samlades på Glashuset/Pop House ute på Djurgården i Stockholm. Tidigare under dagen hade de tävlande varit på Wellas Studio och visat upp sina färdigheter inför en granskande jury under tävlingens livemoment. 70 procent av bedömningen handlade om färgteknik i Color-kategorin, och om klipp och styling i den kreativa kategorin. I de resterande 30 procenten bedömdes lookernas helhet.

Från klockan 18, när dörrarna öppnades på Glashuset, fanns det även möjlighet för publiken att rösta på sin egen favorit via social media där bilder på de tävlande bidragen lagts upp. De som hade förmånen att vara på plats kunde granska samtliga modeller, som var snyggt placerade på scenen, medan det minglades i lokalen. Många av de tävlande frisyrerna hade sina kreativa delar i nacken som inte framkom i den publika röstningens bilder. Kika på bilderna här intill så får ni se vad mycket fina detaljer bidragen hade som inte kom fram där.

Kvällen bjöd också på två inspirationsvisningar och vi fick även se Wellas talangfulla utbildare showa med både humor och skönsång. Flirten med Abba och 70-talet gav extra flärd till ännu en riktigt lyckad tillställning signerad Wella.

Text & Foto: Anna Lundholm