13 juli, då det var som varmast i Sverige 2018 reste jag till Island för att fira min fina vän, makeup-artisten Sóley Ástudóttirs 40-årsdag och så klart så bokade vi också en modeplåtning.
När jag landade på eftermiddagen fick jag en chock, det var då 8 grader, mistregn och blåst. Väderkontrasten var minst sagt brutal.


Jag blev hämtad av Magnus Andersen som är en svensk-isländsk modefotograf och vi skulle då direkt till location där Sóley och Anna Clausen som är stylist redan var på plats och förberedde en modell till den planerade fotograferingen.Jag hade någon timme på mig att förbereda modellens hår, tiden var som vanligt knapp. Till vår fördel så blir det inte mörkt nattetid på island under sommarmånaderna och om inte solen var skymd av dimma och regn skulle man se att den inte går ner.


När alla i teamet började klä på sig mössor, vantar och vad jag skulle kalla vinterkläder så inser jag att det kommer bli en kall natt. Som tur var fick jag låna kläder eftersom jag såklart hade packat helt fel.


Vi jobbade ute hela natten och gjorde åtta olika looks, det småregnade och blåste och jag kunde inte bli kvitt chocken över hur jag helt plötsligt var i något slags november väder efter att ha svettats floder i det tropiska klimatet i Stockholm.
Nu i December publicerads bilder i Contributor Magazine.