Som ni kanske märkt så har det blivit mer och mer vanligt att man vill ha sitt hår naturligt nu. Kunder frågar fler frågor och alla vill lära känna sitt hår. Vi har märkt det inte bara är på salongen men även på plåtningar.

Idag var jag på en reklam inspelning där jag fick agera model. Det var lite annorlunda att bli stylad utav andra men även väldigt lärorikt. Hur pratar man som frisör om hår med textur, vilka ord använder man för att beskriva kundens hår och hur visar vi att vi bryr oss om hårets hälsa. Jag tänkte på allt från hur dom rörde mig i håret till om dom använde värmeskydd och hur länge håret var på locktången.

Det är viktigt att vi som frisörer verkligen tar reda på hur vi kan lyfta kunder oavsett hårtyp, hur vi kan få dom att känna sig bekväma och även lita på oss. Det börjar med att vi har rätt kunskap och verkligen visar ett intresse, sen så slutar det med något jag tycker är självklart och  det är att behandla kundens hår bättre än om det vore vårat egna .

Nedan är en bild på hur jag stylade artisten Janice på en plåtning från förra veckan där även hon ville ta bilder med sitt naturliga hår.

 

Kram Sarah

 

http://www.urbanacademics.se

http://www.urbanhair.se

https://www.instagram.com/urbanhairsarah/?hl=sv

https://www.instagram.com/urbanhairchanel/?hl=sv

https://www.instagram.com/urbanacademics/?hl=sv