Eftersom det är Fashion Week tider passar jag på att skriva om min erfarenhet av min första NYFW. Jag kom till NYC sommaren 2010 för att studera Fashion Marketing på ett College. Även om drömmen och målet var att vara Hairstylist i NYC, kändes det väldigt långt borta. Att studera var bara en liten väg in i landet och staden, eftersom jag då kunde få student visum. Jag hade jobbat på en salong i Västeras i flera år och salongs ägaren tipsade mig om en Frisör i NYC, som han hade lärt känna på ett Frisör event i Italien. Det är ju alltid bra att få kontakter med andra i branschen! När jag en dag behövde fixa klipp och färg till mig själv kontaktade jag henne och fick en tid hos henne på en super härlig salong i Soho. Vi började givetvis prata om att jag också är Frisör och hon nämnde att en av dom andra frisörerna på salongen, Marcos, skulle vara Key hair stylist på några shower på NYFW och frågade om jag var intresserad av att vara med som en av assistenterna. Jag sa givetvis ja direkt, även om det var väldigt skrämmande! Några dagar senare e-mailade Marcos mig all info om showerna och skrev “bring your full toolkit”. Jag fick genast lite panik eftersom jag inte hade något toolkit och hade heller ingen aning om vad som skulle finnas i ett “full toolkit”. Jag hade ingen tidigare erfarenhet av någonting annat än att jobba på en salong. Jag hade aldrig assisterat någon Hair stylist för varken ett photo shoot eller en fashion show och jag kände ingen jag kunde fråga heller. Tur för mig att google finns så att man kan luska fram ungefär vad som behövdes och sen sprang jag runt stressad på Manhattan för att försöka få tag på alla saker jag skulle köpa. Väl på Fashion Week var det bara att försöka verka erfaren och låtsas att jag hade stenkoll på allt, vilket jag givetvis inte hade… Jag minns att Anna Wintour kom in backstage innan den ena showen skulle börja och alla blev knäpp tysta och jätte pirriga av att få se självaste Anna Wintour. Det tyckte jag med, och allt kändes plötligt så overkligt… några veckor tidigare hade jag lämnat det lugna, trygga livet i Västerås och helt plötsligt står jag på New York Fashion Week bland mode eliten och några av dom bästa Hair and makeup artists i världen.

Hela min första NYFW erfarenhet var otroligt spännande och givande. Några av dom andra Hair stylisterna jag träffade där är fortfarande några av mina nära vänner, inklusive Marcos. Vi har fortsatt att ses genom åren som vänner, under Fashion Week säsonger, och vi rekommenderar varandra vidare till andra i branschen. Jag visste inte då hur mycket den där första Fashion Week säsongen skulle betyda för mina framtida år i NYC. Även om min första NYFW var fruktansvärt läskig (och helt out of my comfort zone) så är jag så glad att jag tog chansen och gjorde det, även om jag inte alls kände mig erfaren nog. Så mitt tips till alla som inte tror att man kan eller är bra nog, bara våga ända! 🙂