Den digitala plattformen Voady lanserades 2018. Nu tar de in politikern och pr-konsulten Per Schlingmann som delägare och rådgivare.

Voady är en så kallad ”freemium”-tjänst, med ett gratis basutbud och ett tillägg mot kostnad, med system för onlinebokning, kassa, lager och kalender för frisör- och skönhetsbranschen som lanserades 2018. Grundaren Elin Sjöström är själv frisör och driver tre salonger, och såg ett behov för en plattform som samlar dessa funktioner på marknaden.

– Vi är det enda systemet på marknaden utvecklat av frisörer för frisörer och däri ligger vår största styrka. Vi ska växa snabbt och vårt mål är att förändra frisörbranschen, säger Elin Sjöström i ett pressmeddelande.

Nästa steg för bolaget är att utveckla fler funktioner för frisörer, öka antalet anslutna användare och vidareutveckla plattformen för leverantörer av frisörprodukter. Under våren 2020 planeras en investeringsrunda för att ta in kapital med målet öka kapaciteten, snabba upp utvecklingen av nya funktioner samt förbereda för lansering i Norden.

– Frisörbranschen behöver ny energi. Det är viktigt för oss att ta in kompetens med nya perspektiv och Per har den perfekta kombinationen av lång erfarenhet och ett modernt framtidstänk, säger My Hillörn, operativ chef och delägare.

Per Schlingmann har tidigare haft befattningar som chefstrateg och partisekreterare för Moderaterna, men är i dag fristående pr-konsult med uppdrag som bland annat vice vd i SOS Barnbyar och ledamot i Svenska Filminstitutet.

– Jag tror stenhårt på Voady och inte minst på entreprenörerna bakom. De kommer från branschen och har enorm drivkraft. Tillsammans med en unik affärsmodell skapar det alla förutsättningar att förändra branschen. Jag ser mycket fram emot att arbeta med Elin och My i detta, säger Per Schlingmann.