World Style Contest avgjordes på måndagskvällen i Parma- Italien, hemstaden för Davines. På scenen står två av Sveriges hetaste i tävlingskretsar just nu, Sofia Geideby och Annie Ankervik, som dessutom vinner två av tre möjliga priser.

Till denna tävling har närmare 200 frisörer från hela världen skickat in bidrag och endast 19 var utvalda till final.
I två dagar har frisörerna jobbat med sina modeller backstage och juryn har bedömt deras arbete. När finalmomentet sker inför 3500 åskådare var vi 130 svenskar i publiken, spända av förväntan och med flaggorna redo.

Tre priser skulle delas ut. Best Cut, Best Colour och Best Total Look.

Vi får tag på Annie och Sofia efter tävlingen då de har en kort paus innan kvällens stora maskeradparty. De sitter på balkongen och firar, samtidigt som de färgar håret på varandra (!)
-Vi fick precis som vi önskade! säger Sofia. De mest åtråvärda utmärkelserna. Och vi har slitit för det här. Det är långt ifrån glamoröst när man ger sig in i tävlingsfokus. Folk frågar vad vi har för väder- men det har vi ingen aning om! säger hon och skrattar.

De senaste dagarna har det blivit två-tre timmars sömn per natt. -Jag har dessutom haft en docka med mig till hotellrummet för att kunna öva på färgerna ifall något skulle gå fel. 

Det hårda arbetet verkar ha gett resultat. Sofia Geideby vinner pris för Best Colour.


Sofias vinnande bidrag Best Colour

När det sista priset Best Total Look ska delas ut håller Annie andan och säger att hon förberedde sig på att bli besviken.
-Man kan inte göra annat. Alla hade gjort så fina jobb och jag kände att jag i alla fall hade gjort mitt bästa.

Men Annies bästa räckte. Hon vann! Det betyder att få göra en egen visning nästa år när tävlingen går av stapeln på Island.
– Det är så jäkla roligt! Att få visa upp sitt jobb internationellt! Jag vill börja planera nu.

Vad känner du just nu?
– Alltså, jag är så himla stolt. Jag har fått jättemycket beröm under dagarna här, men å andra sidan- man kan inte ta något för givet. Jag känner så sjukt mycket tacksamhet. För min modell, för min man Ola som assisterade mig och alltid peppar mig. Och mot Sofia såklart. 

Annie Ankervik mottog priset som vinnare i Best Total Look i tävlingen World Style Contest, arrangerad av Davines.
Frisörföretagarna gratulerar Annie och Sofia!