Loggor skapade av Rikard Savén

Vi har sedan vi startade KAI mötts av olika funderingar och frågor kring vårt namn. Är det våra initialer, eller står det för något särskilt?

Såklart så är den stora namnfrågan alltid just stor när någonting ska skapas. Namnet ska ju stå för en identitet, en personlighet och vara enkelt att förknippas med och komma ihåg.

Vårt namnval gjordes faktiskt ganska snabbt. Josefin berättade för mig och Sofia att om hon någon gång skulle starta en salong skulle den heta Kaj Ros. Hon berättade med nördig inlevelse och jag blev hooked med en gång. Sofia tänkte två gånger och i efterhand förstår hon inte varför hon behövde tänka två gånger. Namnet var perfekt.

Vi tog alltså Josefins framtida salongsnamn Kaj Ros vilket vi skalade ner och stavade om till KAI. Fortfarande ganska luddigt va?

Jag ska förklara den nördiga historien om Kaj Ros som är så bra.

I grekisk mytologi är Kairos möjligheternas och ögonblickets gud. Han har en lock i pannan och vingar på fötterna. Du kan fånga honom när han är påväg mot dig- men inte när han har passerat.

Det handlar om att ha ett finger i luften och ligga rätt i tiden, att tillvara på möjligheter när de dyker upp. Precis så som vi vill vara och strävar efter. Att fånga Kairos.