För att skapa en friskhet, kurva och form till kinden använder vi oss utav rouge. Rouge skapar djup och konturer till kindpartiet och som en mjuk glöd sprids harmoni till hela makeupen. Att välja rätt rouge anpassad efter hudton och makeup kan dock vara en svårighet då det finns en uppsjö med färger och texturer att välja mellan.

Efter mitt förra inlägg har jag fått en del frågor och önskemål kring  hur man ska tänka vid val av rougefärg. Därför kommer nu lite tips på hur du på bästa sätt hittar den perfekta rougen för just dina behov:

 

HUDTON:
  • Det kan vara en fördel att arbeta med kontraster i din rouge. Har du exempelvis en varmare hudton kan du gärna välja  rosa eller plommontoner för att ge liv och friskhet.
  • En rosa hudton eller en hy med mycket ytliga blodkärl bör undvika ett rouge med för mycket röda pigment för att inte förstärka dessa drag. Välj istället färger som mandel, beige eller aprikos.

 

INTENSITET:
  • Intensiteten och flödet på rougen kommer att skapa perfektion eller förstöra helhetsintrycket på din makeup, så var noggrann! Utgå från att en mörkare hy behöver mer och klarare färger medans en ljusare hy kräver mjukare och mildare toner.
  • En ljusare hudton kräver en mer transperent applicering medans en mörkare hy klarar mer styrka.
  • Anpassa även intensiteten efter tid på dygnet. Till dagsljus krävs en neutralare nyans medans kvällsmörkret klarar mer färg.

 

HELHET:

Vi kan välja en nyans för att skapa effekter till ansiktets olika toner. Vi kan förstärka eller neutralisera andra färger så som hårfärg, ögonfärg, läppfärg eller hudton genom val av rougefärg.

  • Ett riktigt mörkt hår gör att din hudton upplevs ljusare varför du behöver mer färg på rouge.
  • Till ett rött hår är en persikofärgad rouge ett säkert kort men ofta kan det vara fint skapa kontrast men en mer rosatonad rouge.