I tuff konkurrens övertygade Annie Ankervik, Christian Backman och Sofia Geideby från Dom Hairdressing juryn med sitt starka färg- och formspråk. FRISÖR haffade Annie Ankervik för att prata laganda och samarbete.

– Tävlingar är ett sjukt bra sätt att både utvecklas sig själv och teamkänslan på salongen. Vi är sju frisörer på DOM, det var öppet för alla att delta – inte bara för oss tre som skickade in bidraget, säger Annie Ankervik.

Hur inledde ni samarbetet?
– Vi skapade en Facebooksida där vi postade massor av bilder av modeller, känslor, färger och foton där ljuset bryts mot vatten. Därifrån jobbade vi fram alla idéer tillsammans.

Berätta om hur bidraget formades.
– Vi visste tidigt att vi ville ha med killar också. På killmodellerna har vi skapat androgyna looker som också skulle kunna funka på kvinnor, vi jobbar ganska mycket på det viset. Vi utgår också mycket från vad som passar våra modeller.

Hur känns det att få priset tillsammans?
– Det är coolt att vi har ett så starkt team. Det är verkligen ett lagarbete – inte bara mellan oss tre, utan också med en skicklig stylist, en makeupartist och en fotograf där vi jobbar ihop med superduktiga Linnea Andersson.

Juryns Motivering
Med ett starkt form- och färgspråk har det här teamet bemästrat en känsla av lekfull seriositet samtidigt som de visat på stor teknikkunskap, kreativitet och framför allt mångsidighet.