Session gick i mars 2019 in som delägare i Svenska Frisörskolan, som idag finns i Stockholm, Göteborg och i Trollhättan.

Svenska Frisörskolan är godkänd av Frisörföretagarna och Handels och är Pivot Point Skola. Skolan i Stockholm har sedan våren 2019 ett samarbete med Björn Axén, hösten 2019 kommer även skolorna i Göteborg och Trollhättan ha anslutit till detta samarbete.

Att Session Map AB nu går in som delägare innebär ingen förändring av utbildningssystemet, den pedagogiska utformningen eller den dagliga verksamheten i skolorna.

– Förändringen kommer att bli på leverantörsledet, den kemisktekniska sidan, då Trollhättan redan nu byter till Session från Matrix och Hårologi. Göteborg byter under hösten medan Stockholm arbetar kvar tillsvidare med Revlon. Inom försäljning kommer vi också att arbeta med Björn Axéns stylingsprodukter, berättar Michael Gustafsson på Svenska Frisörskolan.

Session MAP kommer även att marknadsföra yrket och skolorna via sina kanaler och sina cirka 900 salonger. De ser nämligen en utmaning när det gäller rekryteringen av morgondagens frisörer.

– Sessions mål är att tillsammans med Svenska Frisörskolan skapa framtidens frisörer som säkerställer vår branschs framtid. Vi vill tillsammans med Svenska Frisörskolan skapa ett attraktivt yrke, en attraktiv skola som kan förse våra salonger runt om i Sverige med frisörer som vill utveckla frisörbranschen och bli en del av vår framtid, skriver session Map ABs vd Peter Andersson i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:
– Vi skall tillsammans höja intresset och statusen för vårt yrke, Frisör. Vi skall göra utbildningen mer attraktiv och säkerställa 100 procent beläggning genom att kommunicera vår bransch, vårt yrke och vår skola på nya sätt.