I tisdags anordnade vi på skolan i samarbete med Stadsmissionen en välgörenhetsdag där vi bjöd in hemlösa och behövande för att få gratis behandlingar. Klippning, manikyr, frans- och brynfärg och makeup stod på schemat. Vilken dag det blev, så värdefull lärorik och viktig.

Vårt jobb handlar till stor del om att få människor att känns sig fina, på såväl in- som utsida, och i detta fall blev detta extra viktigt. Att få ge dessa människor chansen att bli omhändertagna, sedda och få känna sig fina värmde allas våra hjärtan.

Eleverna gjorde en helt fantastisk insats och frågan om människors lika värde har sällan varit mer betydande. Det som berörde alla inblandade starkast var nog insikten om att detta är helt vanliga människor, som av olika anledningar hamnat lite snett i livet. Att olika livsöden kan hända vem som helst, när som helst och utan skyddsnät är det väldigt lätt att falla.

Speciellt nu i juletid så hoppas jag att vi alla kan sträcka ut en hjälpande hand, att behandla andra med värdighet och sprida kärlek till omvärlden. Det får oss alla att må så mycket bättre och väcker hopp om mänskligheten.

Läs gärna mer om eventet här!