Den gånga helgen tävlade fem representanter från Sverige i frisör VM i Paris. Vi ringde upp deras coach, Ulla-Britt Hedin, som berättade mer om framgångarna.

I helgen gick frisör VM av stapeln i Paris och de svenska deltagarna gjorde bra ifrån sig.

– Det var en jättestor mässa som var både trång och välordnad, även om det blev lite förseningar i tidsprogrammet, säger tjejernas coach, Ulla-Britt Hedin.

På plats från Sverige fanns tre seniorer och två juniorer även om det från början skulle ha varit tre representanter för varje grupp. Detta innebar att de tävlande endast tävlade individuellt, men som de gjorde det sedan!

Junioren Anna Le kammade hem fjärdeplatsen bland juniorerna i klassen creative och om en och en halv vecka åker hon till Budapest för att tävla i Euroskills, en yrkestävling där inte bara frisörer deltar utan även andra hantverksutövare.

Bäst i seniorklassen gick det för ”Bollan” Holgersson som kammade hem en femteplats även hon i klassen creative. Det svenska seniorlaget tog även hem bronsmedaljen i totalen där Wilma Augustsson, 21, ingick. Wilma blev i och med det den yngsta bronsmedaljören för Sverige någonsin.

 

De svenska deltagarna på VM:

Anna Le (Junior, Göteborg)

Michelle Lundström (Junior, Malmö)

Bollan Holgersson (Senior, Veddige)

Malena Williamson (Senior, Borås)

Wilma Augustsson (Senior, Vårgårda)