Vi pratar trender, karriär och hår med Robert Eaton – som dessutom visar sin vinnarkollektion från British Hairdresser of the Year. 

Robert Eaton är en hyllad frisör, tillika creative director på Russel Eaton-salongerna i Leeds och Barnsley i Storbritannien. Han har gjort sig känd som en sann färgexpert, och för sin oklanderliga styling. Roberts karriär startade 1996, när han började som lärling på sin pappas salong – han hade jobbat där varje lördag sedan han var 11.

– Jag älskade allt med frisörbranschen, och längtade tills jag skulle få börja jobba på riktigt, säger Robert.

Efter sin utbildning återvände han till salongen och jobbade vidare på sitt hantverk. Sedan dess har Robert deltagit i många tävlingar, och vunnit bland annat L’Oréals Color Trophy, Schwarzkopf Professional’s Color Technician of the Year (tre gånger!) och North Eastern Hairdresser of the
Year. Men ingen vinst är så stor som den senaste – British Hairdresser of the Year.

– Det var otroligt att vinna, och helt oväntat. Att bara nomineras var en enorm prestation. Och att vara med bland sådana fantastiska, kreativa och begåvade stylister och ikoner i vår bransch var verkligen en ära för mig. Vi firade ordentligt efter utmärkelsen, även om det hela var lite suddigt eftersom det bara kändes så surrealistiskt att vinna!

Berätta om din vinnarkollektion!

– Min kollektion Chromatic är en hyllning till färg, som använder dagens trendfärger på ett sätt som är relevant för kunderna. Varje bild har sin egen färghistoria och personlighet, som visar både färgens transformativa kraft och hur viktig den är för frisyren. Chromatic kombinerar min passion för frisörbranschen och min expertis i att skapa vackra, bärbara, redaktionella och inspirerande stilar.

Robert Eatons kollektion Chromatic gav honom vinsten i British Hairdresser of the Year. Spännande färgval, klassiska klipp med en twist och felfri styling gör det lätt att förstå varför.

 

Hår ROBERT EATON, Creative Director Russel Eaton Salons
Foto RICHARD MILES 
Makeup LUCY FLOWER 
Styling CLARE FRITH 
Produkter WELLA PROFESSIONALS

3 trender Robert Eaton ser fram emot 2020

  1. TRUBBIGA KLIPP Vi ser ett starkt steg mot strukturerade och trubbiga former och en fortsättning av ett boxigt snitt med varierande längd. En trend som passar många ansiktsformer och hårstrukturer.
  2. SÖMLÖSA FÄRGER Vi kommer se mer av vackert och sömlöst blandade färggraderingar där vi lägger lager av olika toner på samma hårdjup, för att skapa ett mångfasetterat färgresultat. Färg
    för 2020 handlar om friskt och glansigt hår, där man verkligen arbetar med att förbättra den naturliga färgen för att få till en hårfärg av hög kvalitet.
  3. GLOSSING En enorm trend för oss på Russell Eaton, som har förbättrats ytterligare
    genom introduktionen av Wellas No strings attached-färgkampanj som jag var med och
    tog fram. Glossing är ett måste för alla salongklienter som vill öka glansen i håret genom färgförbättring