Studio e-hair, ett av Östergötlands största företag i frisörbranschen, satsar i Skänninge.
– Jag går på magkänsla, när det känns rätt ska man satsa. Vi vill bidra till att bryta trenden med butiker som läggs ner och i stället liva upp Skänninge, säger entreprenören Dragoslav Kesten.

Trots fortsatt tuffa tider för frisörbranschen väljer Kesten att satsa och öppnar nu sin fjärde frisersalong.

– Som företagare måste man vara kreativ och beredd på oväntade händelser. Pandemin har varit svår att planera för, men vi har klarat av det bra. När möjligheten dök upp att ta över anrika Permanentsalongen i Skänninge kändes det helt rätt att satsa. Till saken hör att en av mina anställda i Linköping, Sabina Andersson, bor i Skänninge och kommer att vara platsansvarig här, säger Kesten.

Permanentsalongen i Skänninge startades för 67 år sedan av Ingegerd Nöjd. Dottern Karolina Nöjd Halldan, som har jobbat i och drivit salongen de senaste 40 åren, är glad för att den lever vidare i ny regi.

– Absolut! Det är verkligen roligt att Kesten kommer in som ägare med ny energi och utvecklar frisersalongen, säger Karolina Nöjd Halldan, som jobbar kvar tills vidare.

De är alla frisörer på Studio e-hair Skeninge. Från vänster: Elin Norstedt Arvidsson, Linnéa Lindström, platsansvarige Sabina Andersson och Karolina Nöjd Halldan, som även drev frisersalong här tidigare.

 

Den nya salongen, Studio e-hair Skeninge, har passande nog ett modernt namn med historisk koppling.

– Vi tror på Skänninge, en av Sveriges äldsta städer. Riktigt kul, här finns en historia. Vi använder den gamla stavningen, Skeninge, för att hedra historien. Vi är nytänkande och möter det gamla, säger Kesten.

– Vi har totalrenoverat den gamla salongen och är precis färdiga. Nu har vi moderna, fräscha och ändamålsenliga lokaler med en helt ny inredning och nya frisörstolar. Vi gör en stor satsning för Skänninge och dess invånare, som får en riktigt bra och lyxig salong.

Frisersalongen ska även få en herrhörna med nyinköpt barberarstol för att ta hand om skägg och rakning.

– Det känns roligt och inspirerande att nu få driva den här fina salongen och få träffa Skänningebor och andra utifrån som besöker oss, säger Sabina Andersson, som kommer att jobba i Studio e-hair Skeninge som frisör och platsansvarig tillsammans med tre medarbetare.

Sabina har 18 års erfarenhet i frisörbranschen och har även vunnit fina priser i nationella tävlingar.