För andra gången utsågs Sofia Geideby till Årets Frisör – ­branschens mest ärofyllda pris. Dessutom kammade hon hem titlarna Årets Dam och Årets Team tillsammans med kollegerna på DOM Hairdressing. Ett stort grattis till denna flerfaldiga vinnare i Årets Frisörer.

Sofia Geidebys bidrag i kategorin Årets Dam fick den svårflirtade juryn på fall – som också ­utnämnde henne till Årets Frisör. Euforiskt lycklig och lätt chockad tog hon emot pris efter pris på scenen. Även om Sofia Geideby är en veteran i tävlingssammanhang, blir hon lika överraskad varje gång hon vinner. Tävlingsådran får henne att satsa allt gång på gång – och hon har inga planer på att sluta.

– Jag är en tävlingsmänniska som gillar utmaningar, det ligger nog i generna. Sedan är tävlingarna ett sätt att utveckla mig själv, de tar mig framåt i yrkeskarriären.
Vad betyder Årets Frisör för dig?

– Efter varje tävling har jag utvecklats enormt och tagit mig vidare i branschen. Hade jag inte deltagit i Årets Frisör skulle jag inte ha fått många av de erbjudanden eller den marknadsföring jag har fått som ­frisör, säger hon och tillägger:

– Samtidigt är livet inte en dans på rosor. Man får inte massor av fler kunder av att bli Årets Frisör. Där­emot får man ett jättestort ­kontaktnät i branschen. De frisörer som jag ­samarbetar med har jag träffat ­genom att vi har tävlat mot varandra i Årets ­Frisör. Det är otroligt utvecklande; alla är generösa och delar med sig av sina tekniker. Tävlingen är ett bra forum att inspireras av varandra.

Berätta om ditt bidrag i Årets Dam.
– Jag valde en modell med stark karaktär och jobbade med experimentell färg som lyfte hennes personlighet. Jag ville skapa en intressant kombination av kvinnlighet och cool attityd – precis som vi nog vill se ut, om vi vågar sticka ut och ta plats.

Blir du aldrig tävlingsmatt?
– Just nu känner jag mig lite tävlingsmatt, men jag tror ändå inte att det blir något längre
uppehåll.

Hur kommer du att använda det här året som Årets Frisör?
– Jag kommer att göra alla åtaganden och allt annat som innebär att vara Årets Frisör.
Det är bara att tuta och köra!

Guldregn över vinnarna
Samtliga vinnare i Årets Frisör får generösa prischeckar av partnerföretagen som stöttar tävlingen.

Av Headbrands får vinnaren av Årets Frisör en resa för två till Miami, bland annat ­inklusive en exklusiv heldag på Celeb Luxury, till ett värde av 40 000 kronor.

Till vinnaren av Årets Dam skänker ghd ­produkter till ett värde av 10 000 kronor samt en inspirerande utlandskurs för 20 000 kronor.

Juryns motivering: Årets Frisör
Med frisörskapet i sitt DNA, högteknisk kunskap och distinkta personlighet har Sofia Geideby gjort sig väl förtjänt av hårbranschens mest prestigefulla titel:
Årets Frisör. Det känns, och framför allt syns tydligt, att Sofia andas och lever hår och signerar sina kreationer med stark identitet och jämn kvalitet varje gång.

Juryns motivering: Årets Dam
Sofia Geideby har format en karakteristisk men ­samtidigt tillgänglig look som uppfyller allt vi vill se i den här ­kategorin. Juryn kallar det starkt, feminint
och sensuellt.