Kanske framgick det i mitt föregående inlägg att för mig personligen kan pressen och ensamheten ibland kännas tuff som frilans. En fördel med frilansjobbet är dock alla fantastiska, kreativa människor man får möjlighet att arbeta tillsammans med och lära känna längs resans gång. Jag inser ju äldre jag blir, att jag är en person som älskar tillhörigheten av ett team. Att omges av ett helt gäng med professionella och galet begåvade yrkesmänniskor är för mig så oerhört inspirerande och givande. Sällan har vi i teamet samma profession eller uppgift men tillsammans skapar vi en gemensam helhet. Den känslan är oslagbar.
Men visst är det många delar som måste klaffa för att den där ”team känslan” ska uppstå. Alla måste ha samma klara vision och bild av vilket slutresultat som förväntas, vetskap om vad som krävs för att möjliggöra detta, flexibiliteten att kunna tänka om och en enorm samarbetsförmåga.

Nyligen fick jag äran att vara en av pusselbitarna i en riktig drömproduktion. Wella Nordic och Lucky Motion & Stills gjorde under ledning av magiskt duktiga Marta Spizewska en helt fantastisk reklamkampanj för Kolleston Perfect. Stillbilder blandades med reklamfilm och produktplåtning, allt på samma gång. Ett helt gäng med tokbegåvande människor samlades och arbetade sida vid sida, tillsammans. Aldrig har en produktion med så många olika aktörer flutit på så smidigt. 17 personer bestående av fotografer, producenter, frisörer, modeller, pressansvarig, koordinator, stylist och så jag, makeupartist. Alla så synkade och organiserade, alla så ödmjuka, hjälpsamma och positiva, alla så oerhört professionella. Det är en sann ynnest att få arbeta tillsammans med så fantastiska människor, och vår bransch är full av dom.

Jag tror att jag i början av karriären kanske var mer fokuserade på min egen prestation och arbetsinsats än på helhetsbilden. Idag vet jag att det krävs total samsyn av ett enat team för att skapa sann magi. Dessutom är det just denna sorts samarbete som får mig att verkligen längta till jobbet.

Så min uppmaning i detta inlägg blir: Se helheten och människorna runt omkring dig, för tillsammans kan ni försätta berg.

Detta drömteam bestod bland annat utav:
Produktionsansvarig: Marta Spizewska, Hårstylist: Nicci Welsh, Koordinator: Anki Sahlin, Fotograf: Anna-Lena Ahlström, Stylist: Malin Myllymaki, Frisörer: Nicci Welsh, Marta Spizewska, Anna Svärsudd, Stina Nyman, Hussein Ali och hela produktionsteamet från Lucky Motion & Stills