Tillväxtverket har uppdaterat sin information. En positiv nyhet för dig som är ägare och enda anställd i ditt eget bolag.

Korttidsarbete, tidigare kallad korttidspermittering, är en viktig åtgärd nu när många företag är hårt pressade med anledning av coronaviruset covid-19. Korttidsarbete innebär att arbetsgivarens lönekostnader kan minska med hälften samtidigt som arbetstagaren får 90 procent av lönen. Staten täcker upp till tre fjärdedelar av kostnaden.

Tillväxtverket har i dag måndag 23 mars uppdaterat informationen på sin hemsida. Den nya formuleringen ger ägare som är anställd i sitt egna aktiebolag eller handelsbolag rätt att korttidspermittera sig själva.

– Vi är väldigt glada för beskedet och det är precis vad vi arbetat för. Dock saknar vi fortfarande lönegaranti till den enskilda näringsidkaren, så att hela näringslivet får ta del av stödet, säger Ted Gemzell, vd på Frisörföretagarna.

Är du medlem i Frisörföretagarna hittar du en checklista för hur du går tillväga för att korttidspermittera din personal och dig själv under inloggningen på ”mina sidor.”

 

Publicerat 23 mars, kl 18.00.