När ett lockigt hår inte mår bra är det mekaniskt eller kemiskt skadat, ibland båda delarna. Det kan vi ofta se genom att lockarna förlorat en del av sin textur.

Ett enkelt och väldigt tydligt sätt att se är att lockarna blivit mer utdragna eller kanske blivit helt raka. Ibland kan man se det ner mot topparna och ibland nästan hela vägen på vissa delar av håret såsom runt hårfästet.

Hårvård, klippning och kontinuitet av en plan är absolut det viktigaste och avgörande för att ett hår ska omvandlas till det bättre och verkligen må bra.

Men har du inte alla möjligheter för hårvård och klippning framför dig så är en quick fix att blöta håret i varmt vatten tills du ser att texturen börjar framhävas på det raka partiet. Om lockarna inte kommit fram så kan låta håret va en stund så att man inte spolar vatten hela tiden. Sen börjar man schamponera. Så börja alltså inte att schamponera håret innan texturen på det raka partiet syns. Det kan också påverka Curl Memorie.

Curl Memorie och fler tips på hur vi kan få fram lockarna kommer vi skriva mer om i andra inlägg. DMa oss på @urbanacademics eller maila till info@urbanacademics.se om det är något ni vill ha tips på som vi kan lägga upp på våran blogg.