Trendsättande lyxsalongen Nine Zero One är en av de bästa salongerna i USA just nu med bland annat Heidi Klum, Cameron Diaz och Justin Bieber som kunder. Vi fick en trendrapport direkt från ägarna.

Nikki Lee och Riwana Capri äger Nine Zero One, en Joico-konceptsalong i hjärtat av Los Angeles på 8469 Melrose Place i West Hollywood. De är kända som skapare av ”braid bar”-fenomenet (där du i stället för att få en tvätt och föning, ”blow bar”, får en vacker flätad frisyr) och för deras felfria arbete med att göra ”Great Lengths Extensions” på alla Hollywoods A -kändisar.

Deras kunder inkluderar bland många andra Heidi Klum, Cameron Diaz, Lisa Marie Presley, Bradley Cooper och Justin Bieber.

Nikki och Riwana träffades när de arbetade på “den bästa salongen i LA”, Fred Segal Beau ty. På Nio Zero One ville de skapa en avslappnad stämning som samtidigt höll hög klass, där alla oavsett inkomst eller status behandlas lika och känner sig lika bekväma.

Vilken hårtrend är störst just nu?

”Trendfärg: Mjuka smakfulla färger, knappt synbara slingor som ger en fin lyster.

Trendfrisyr: Friskt och hälsosamt hår är allt. Mellanlånga längder, och hår som räcker till nyckelbenen är inne, med tydliga linjer, inte för trubbigt, inte för uppklippt, utan en mjuk strukturerad linje.”

Hur arbetar ni med försäljning i salongen?

”Vi älskar att anordna tävlingar. Ibland skapar våra anställda lag, ibland konkurrerar de individuellt. Att ha en säljtavla uppe hela tiden hjälper dem att se hur de ligger till i jämförelse med alla andra och brukar göra att de säljer lite mer.”

Har ni ett specifikt hållbarhetskoncept?

”Vi startade BeYOUtiful Foundation som stöttar människor som har förlorat sitt hår på grund av cancer. Vi sparar alla hårförlängningar och gör peruker av dem. ”Repurpose with purpose”, återanvändning med syfte.”