Trendspaning från Italien

Vilken hårtrend är störst i Italien just nu? Hur arbetas det med försäljning och hållbarhet? Vi har pratat med Stefan Pedroni som driver salongen 360° in filanda, i Malo i norra Italien.

Stefano Pedroni driver salongen 360° in filanda. Filanda betyder väveri och det är alltså i en gammal sådan i Malo i provinsen Vicenza i norra Italien som Stefano Pedroni har sin salong.

Vilken hårtrend är störst i Italien just nu?
– Det är svårt att endast identifiera en trend, nu för tiden finns miljontals trender att följa. Vi strävar efter att skapa en skräddarsydd upplevelse för de kunder som väljer att komma till vår salong för att förbättra sitt utseende.

Vi ser mer hela längder nu än tidigare, men frisyren ska samtidigt vara mjuk och yppig. Färgen har en primär funktion med naturliga nyanser och kontraster. Blonda nyanser ser vi mycket av, från beige till mer kallare toner medan de bruna färgerna är mer livfulla och varmare i nyanserna.

Hur arbetar du med försäljning i salongen?
– Salongen har en dedikerad yta vid ingången där kunder har, utöver möjligheten att köpa produkter, möjlighet att få en skräddarsydd konsultation och känna på produkternas textur och experimentera med kvaliteten. Vi genomför inga kampanjer utan erbjuder hellre kunder fördelaktiga paket med olika tjänster, såsom information och tips om hur man bäst tar hand om sitt hår när man är hemma eller på ett event.

Har ni ett specifikt hållbarhetskoncept?
– För oss är hållbarhet något vi känner av i vårt dagliga liv så väl som på arbetet. Vi har bestämt oss för att samarbeta med Davines haircare eftersom det är ett ”B Corp” (ett företag som använder sitt företagande för att påverka samhället och miljön på ett positivt sätt), och deras produkter reflekterar våra värderingar fullt ut. Elen vi använder kommer exempelvis från förnybara energikällor utan miljöpåverkan. Vi arrangerar även event och möten inom vårt nätverk av kunder på salongen med syfte att öka medvetenheten och respekten för miljön och människor.

”The Spinning Mill” är en salong med historia där man kan hitta nya vägar framåt. Vi bestämde oss för att göra om den här salongen istället för att skapa en ny. Det är en stor salong, men samtidigt är den väldigt intim – en välkomnande plats som bevarar autentiska berättelser och värden, en plats där människor kan komma för att koppla av. Vi strävar efter att alltid vara trogen vår värdegrund, att inspireras av naturens former, material och färger, att alltid vara nyfikna och skapa ett positivt nätverk av kunder inom staden.

Instagram: @360infilanda  Hemsida: http://trecentosessantagradi.net/filanda/