Äntligen börjar våren knoppas utanför fönstret! Vår inspiratör, makeupartisten Elisabeth von Satzger, spanar ytterligare ett vårtecken: rougens återkomst.

I sitt senaste blogginlägg här på frisor.se berättar hon om vad man ska tänka på vid applicering – för att inte hamna i blåkullefacket.

Elisabeths 3 bästa rouge-tips

1. Tänk på att testa rougets färgpigmentet innan applicering. Applicera färgen på insidan av din handled, om färgen smälter in utan att försvinna passar den bra.

2. Slå alltid av rougeborsten innan du fixerar den på kinden. På så sätt försvinner överflödigt pigment som annars lätt skapar en alldeles för skarp form.

3. Om du ändå  råkat applicera för mycket rouge eller om rougen blev för stark kontra resten av makeupen, få inte panik. Om det bara är en aning för mycket rouge räcker det ofta med att svepa lite transperent puder över rougepartiet för att neutralisera något. Är rougen alldeles för stark, använd en ren svamp och försök med lätt hand att avlägsna överflödet.

Elisabeth von Satzger är en av våra inspiratörer som bloggar här på frisor.se. Läs hela blogginlägget – och mer från Elisabeth – här!