Jag måste bara få berätta om ett spännande projekt jag snart ska sätta igång tillsammans med mina åk 2 elever. Vi har fått frågan om att styla en ensemble till en uppsättning av musikalen Grease. Hur roligt blir inte detta?? Jag är superexalterad!

För mig är det väldigt viktigt att våra elever får komma ut och arbeta på och med ”riktiga” event och uppdrag. Det är stor skillnad när man arbetar utifrån en egen idé och tolkning till att arbeta utifrån ett beställningsjobb där du inte får tycka lika mycket själv. Det blir ett helt annat förhållningssätt där såväl förarbete som samarbete både blir synligt och oumbärligt.

Till en rolluppsättning krävs en hel del förarbete för att sätta sig in i den karaktär som ska återskapas samt en god dialog med skådespelare/musikalartist. Alla roller är tolkningsbara varför samspelet och samsynen är A & O för ett lyckat slutresultat. I mitt förra inlägg skrev jag om vikten av teamwork och här blir det ack så synligt.

Nu är mina stylist 2:or helt fantastiska på att samarbeta så den delen tror jag inte blir någon större utmaning i just detta projekt, men det ska bli fantastiskt roligt att följa deras utveckling från karaktärstolkning till färdigt resultat. Givetvis håller jag även er uppdaterade.

En känsla som slår mig i skrivande stund är den tacksamhet jag känner för mitt yrkesval. Tänk att jag får gå till jobbet med en känsla av lycka, (nästan) varje dag. Den är obeskrivlig, jag har världens roligaste jobb.