Stevo Pavlovič från Ljubljana, Slovenien, driver Stevo Hair Salon och Stevo Hair Academy. Frisörföretagarnas vd, Ted Gemzell passade på att ställa Stevo några frågor under Keunes resa till Kroatien tidigare i höstas.

Vad är ditt tips till frisörer generellt?
– Jag blir alltid exalterad när frisörer säljer mycket produkter för det är inte alltid så lätt, man måste motivera kunderna till att handla. Här hos oss (I Slovenien red.anm) finns det stor potential till att sälja mer, som det är just nu utför vi mest behandlingar i form av klippningar och färgningar. Om man pushar kunden för hårt till att köpa produkter känner kunden det och det blir ingen trevlig upplevelse. Det viktigaste är hur man presenterar produkten, vad den tillför och varför den passar kundens hår.

Vilket är ditt favoritverktyg?
– Jag älskar saxen! Speciellt Matsuzakis saxar. Enligt mig är de Rolls-Roycen inom saxar. Men jag älskar även min rundborste från HH Simonsen och paddelborsten är en riktig klassiker som jag gillar.

Vilka produkter kan du inte vara utan?
– En riktigt bra leave-in conditioner är viktig för att tillsätta fukt, det är det ständiga problemet med hår, att det saknar fukt.

Vad vill du säga till den svenska frisörbranschen?
– Jag upplever att Sverige har många bra professionella frisörer men jag ser inte Sverige representerat i de stora kollektionerna utomlands. Sverige behöver göra mer kollektioner och vara mer aggressiva för att synas mer i branschen. Sverige är ett så pass bra frisörland att de borde ta mer plats internationellt!