När vi gör hårförlängningar jobbar vi med något som heter weaving-metoden. Det funkar för alla hårtyper och är en väldigt skonsam metod.

Grunden bygger på att man syr fast tränsar med löshår på en eller flera inbakade flätor. Man kan göra det på olika sätt som en hel weave (flätar in allt förutom hår runtomkring hårfästet) en krans eller enstaka rader.

Eftersom vi gör en fläta som är inbakad blir det inte så mycket belastning för hårstrået. När man syr, syr man runt flätan och ibland i men aldrig så att håret utsätts för påfrestningar, vi blandar alltid i löshår i flätan för att göra den mer stabil innan man syr.

Det absolut bästa med den här metoden är att man kan låta sitt eget hår vila och växa under tiden som man ändå får njuta av en förvandling. När håret vilar i inbakade flätor så skyddas det även ytan för yttre påfrestningar. Men precis som allt annat i våran bransch så måste man veta hur man gör det på ett skonsamt sätt. Allt från storleken på flätan till indelningarna har en stor betydelse för hur skonsamt det verkligen blir med en weave. Men med lite kunskap och förståelse så blir det här hur enkelt som helst för den som är intresserad.

Det är en prisvärd behandling både för frisör och kund. Som frisör behöver du inte alls mycket för att göra en weave och som kund så kan du återanvända håret flera gånger om det är bra kvalitet.

Vi kommer under året hålla kurser inom weaving så håll utkik för att boka plats här på hemsidan!