I mars i år bytte Wella Professionals ut alla sina färgtuber mot färgtuber som är 100 procent återvinningsbara och dessutom gjorda av 100 procent återvunnet material. Som ett nästa steg för en positiv klimatpåverkan inleder Wella nu ett samarbete tillsammans med företaget Bower för att skapa pantvärden på sina förpackningarna och på så sätt göra återvinningen så enkel, informativ och attraktiv som möjligt för Wella’s kunder.

– Att en så stor global aktör inom skönhetsbranschen väljer att ta det här steget och göra den här resan tillsammans med oss på Bower är otroligt roligt. Det är genom att inflytelserika bolag likt Wella Company, väljer att leda vägen som vi kan skapa förändring på riktigt, säger Suwar Mert, VD och medgrundare av Bower.

Med start i april kommer Wella’s kunder att kunna ladda ner Bower-appen, skapa ett användarkonto till salongen och direkt därefter påbörja pantning av färgtuberna. Salongen kan dessutom registrera en lokal återvinningsstation i salongen för att samla in och kunna genomföra pantningen på plats i salongen innan tuberna och dess förpackningar tas till återvinningscentralen.

– Vi hoppas kunna skapa en positiv trend och sätta en tydlig standard för våra kunder som gynnar hela branschen, och framförallt skapar en positiv förändring för miljön, säger Jonathan Sträng, Brand Manager och ansvarig för initiativet hos Wella Company.