mirror_nr_5_2016-23

I oktober åkte runt 150 frisörer från de nordiska länderna till Lissabon. Myriad by SANA Hotels är vackert beläget i bukten som skiljer de två delarna av denna speciella stad. Här hade Wella satt ihop ett ordentligt program med show och utbildning.
Torsdag var det trendshow med det Nordiska teamet tills sent på kvällen och lite av det kan ni se på bilderna därifrån. Fredag var hela dagen koncentrerat på konsultation och hur viktig den är. En rätt gjord konsultation genererar hela tiden inte bara nöjda kunder utan också en massa sålda merbehandlingar. Detta är något alla frisörer behöver ta del av för att öka antalet behandlingar. Många kunder kommer idag till salongen enbart för en klippning och inte minst dessa kan man övertyga att göra till exempel en färgbehandling genom en rätt gjord konsultation. En undersökning visar att nio av tio kunder förväntar sig en färgkonsultation i salongen. Av de som
får detta bokar sju av tio tid för en färgbehandling.

Cristian Canthal gav en mängd tips för hur frisörsalonger skall kunna uppnå ett bättre resultat genom en bra konsultation. Här är några:
– Sätt upp mål för salongen och frisörerna.
– Hur många fler färgbehandlingar skall du försöka uppnå?
– Få med alla på ett konsultationsseminarium.
– Använd sedan dessa kunskaper som redskap.
– Följ upp målen och var motiverad.
– Det gäller att göra det lätt, att ha en klar plan och att ha ett ledarskap samt att följa upp att allt följs.

Det var mycket och det var intressant och inte minst lärorikt. Lördag var det så dags för show igen och denna gång var det dessutom underhållning som leddes av Christian Andersson och en Marta Spizewska i högform.
Sista dagen var fylld med Nioxin och visning av Sebastian innan kvällen avslutades med middag på KAIS Restaurant Bar. Ett ställe att rekommendera när ni besöker härliga Lissabon.

Text & foto: Jörgen Edström, samt bilder från Jarl Gardner.

 

mirror_nr_5_2016-22

mirror_nr_5_2016-24

mirror_nr_5_2016-25

mirror_nr_5_2016-26